TESK başkanınından korkutan açıklama

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada nakit darlığı yaşandığını istikrarsızlığın devam etmesi durumunda işsizliğin de artacağını söyledi.

TESK başkanınından korkutan açıklama
TESK başkanınından korkutan açıklama
GİRİŞ 13.09.2015 10:46 GÜNCELLEME 13.09.2015 10:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasadaki nakit darlığının ve ekonomideki belirsizliklerin esnafı olumsuz etkilediğini bildirdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisinin yılın 2. çeyreğinde yüzde 3,8 büyümesinde iç talebin etkili olduğunu ifade etti.

Yerli üretim ve tüketimin ekonomik büyümedeki önemine dikkati çeken Palandöken, "Vatandaş olarak harcamalarımızı ve alışverişlerimizi yaparken ülke ekonomisini ön planda tutmalıyız. Yerli üretimin ve esnafın desteklenmesi, ekonomik büyümeyi hızlandıracağı gibi cari açığın kapatılmasına, işsizliğin düşürülmesine de katkı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, Türkiye'nin 3. çeyrek büyümesinde bazı sıkıntıların yaşanabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yapılacak seçimler sonrasında siyasi istikrarın ve güven ortamının yeniden sağlanmasının, ekonominin kısa zamanda toparlanmasına ve büyümesine olumlu etkisi olur. Piyasadaki nakit darlığı ve ekonomideki belirsizlikler esnafı olumsuz etkiliyor. Ancak ülkede dirlik, birlik ve istikrar olduğu zaman ayakta durabiliriz. Güvenin olmadığı dönemler insanlar alışveriş de yapmıyor. Esnafa düşük faizli krediler, yeni iş yeri açanlara vergiden muafiyet, tüketici kredileri ve kredi kartlarında kısıtlanan taksit sayısının biraz daha artırılması gibi desteklerle tedbir alınmasını istiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • suskun 8 yıl önce Şikayet Et
    dogru piyasada çok büyük nakit darlıgı var çok degil iki ay daha böyle gitsin hem issizlik hemde esnaf kesiminde büyük patlaklar olacak yetkililer
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş eğer mevcut ortamı beğenmezse harcama yapmaz. Vatandaş harcamazsa piyasada nakit daralır. Sorun belirsizlikte. Bu belirsizlik giderilince (siyasi+terör ortamı) durum normale döner.
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    kredi vadeleri uzatilmali baska yolu yok
    Cevapla