Erdoğan: Akdeniz'de boğulan insanlıktır

B20 Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz'deki mülteci faciası ile ilgili ''Akdeniz'de boğulan aslında insanlığımızdır'' dedi.

GİRİŞ 03.09.2015 14:12 GÜNCELLEME 03.09.2015 15:44
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 kapsamında gerçekleştirilen B20 Zirvesi'nde konuştu. Türkiye'nin ekonomik göstergelerine dikkat çekip, yatırımcılara Türkiye çağrısı yapan Erdoğan, küresel ekonominin içinde bulunduğu krizin takım oyunu ile aşılabileceğine vurgu yaptı. Konuşmasının sonuna doğru küresel teröre de değinen Erdoğan, geçtiğimiz gün Akdeniz'de yaşanan mülteci faciasına dikkat çekip, '' 3 yaşındaki yavrunun hesabını tüm insanlık vermeli. Akdeniz'de boğulan aslında insanlığımızdır. Akdeniz sahiline vuran her ceset bizim yüreğimizde derin yaralar açıyor.'' şeklinde konuştu.

KÜRESEL ÇÖZÜMLER BULUNMALI

Konuşmasının başında küresel sorunlara küresel çözümler bulunması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, her ekonomik gelişmenin ilgili ülke ile birlikte tüm dünyayı da etkilediği bir dönemde bu anlayışın da çok daha önemli hale geldiğini söyledi.

B20 EN ÖNEMLİ PLATFORMLARDAN BİRİ OLDU

G20'nin küresel barışa da katkı sunması gerektiğine dikkat çeken Erdoğam, bunun için platform içinde geliştirilen politikaların da birbirini tamamlamasının şart olduğunu aktardı. Erdoğan, B20 Türkiye'nin de küresel iş dünyasının en önemli platformlarından biri haline dönüştüğünü aktardı.

TARİHİ FIRSAT İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Krizin gerisinde yapısal sorunların olduğuna da dikkat çeken Erdoğan, Asya bölgesinin tarihi bir fırsat ile karşı karşıya olduğunu aktarırıken, Londra-Pekin hattını önemsemeyenlerin ise bu süreçte başarılı olamayacaklarını söyledi.

EN ÖNEMLİ TEHDİT TERÖR!

Ekonominin en önemli tehdidinin terör olduğunu ve bu konuya değinmeden geçmesinin mümkün olmadığını da belirten Erdoğan, ''Antalya zirvesinde en önemli gündemimiz bunlar oluşturacak. Küresel terör giderek büyüyen bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu sorun karşısında Batılı ülkelerin gerekli özeni göstermediğini de belirtmek isterim.'' dedi.

3 YAŞINDAKİ YAVRUNUN HESABI VERİLMELİ

Konuşmasında Akdeniz'de yaşanan mülteci faciasına da değinen Erdoğan, ''Akdeniz'i bir mezara dönüştüren ülkeler hayatını kaybeden her mültecinin vebaline ortaktır. 3 yaşındaki yavrunun hesabını tüm insanlık vermeli. Akdeniz'de boğulan aslında insanlığımızdır. Akdeniz sahiline vuran her ceset bizim yüreğimizde derin yaralar açıyor. Merhametini yitirmiş bir dünya düzeni insanlığa derman olamaz.'' dedi.

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR

Küresel güvenlik sisteminin işlemediğine de değinen Erdoğan, ''BM, 5 daimi temsilcisinin sorunları haricinde hiçbir konuya eğilmiyor. Biz o yüzden dünya 5'ten büyüktür. Bunu ben söylediğim için dünya medyası tarafından Erdoğan kötü lanse ediliyor. Varsınlar kötü lanse etsinler ben doğruyu söylemeye devam edeceğim.'' diye konuştu.

YORUMLAR 41
  • alyw 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim YARDIMCINIZ olsun
    Cevapla
  • Burcu_55 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen çok yaşa uzun adam daima seninleyiz. ..
    Cevapla
  • Ads 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım seni korusun büyük adam
    Cevapla
  • Halid bin velid 8 yıl önce Şikayet Et
    Aslan gibi adamsın başkanımızın her daim arkandayız ancak hala emniyette soru çalan komiser olan haşhaşi ler hala bı devletten maaş alıyorlar ALLAH yolunu acık eylesin başkanım
    Cevapla
  • BJK 8 yıl önce Şikayet Et
    hainlere korku salan, çıkarcıların oyununu bozan dosdoğru adam allah seni başımızdan eksik etmesin büyük adam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle