Levent-Hisarüstü metrosu açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu Levent-Hisarüstü bağlantısını sağlayacak mini metronun açılışını gerçekleştirdi.

GİRİŞ 19.04.2015 18:48 GÜNCELLEME 19.04.2015 19:12
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İstanbul içinde ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak Levent-Hisarüstü metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleşen törenle açıldı.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Mini Metroyla Boğaziçi Üniversitesi'ni de barındıran bölgede Levent'ten Hisarüstü'ne 6 dakikada ulaşılacak. Yeni metro hattı Levent-Etiler güzergâhının yükünü çeken Nisbetiye Caddesi'nin de trafik yoğunluğunu azaltacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, açılışı yapılan Levent-Hisarüstü Metro hattına ilişkin, "Levet-Hisarüstü arası yolculuğu 6 dakikaya indirecek bu hat, dünyada eşine az rastlanan türden olup tamamen Türk 1.200 mühendis ve işçimizin emeğiyle, 28 ay dolmadan kendi alanında rekor hızla tamamlanmıştır" dedi.


LEVENT-HİSARÜSTÜ MİNİ METRO HATTI

Yolcu/saat kapasitesi:8100
Hat uzunluğu: 3.300 m 
İstasyon sayısı: 4 adet 
İstasyon isimleri: Levent, Akmerkez, Etiler ve Hisarüstü
Aktarma istasyonu: Levent 
Yolculuk süresi: 6 dakika 
Tren Sayısı: 2 (3 trene çıkabilecek) 
Sefer aralığı: 4 dakika (240 sn)

YORUMLAR 12
  • suleyman 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar chp yi seviyorum chp olmasa AKP olmaz bu kadar nankör chp lilerin sayesinde zorlanmadan yuzde 52 yi buluyoruz
    Cevapla
  • Yerinde yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    AKP'li değilim CHP li de değilim ama sunu oyle bütün gazeteleri gezen okuyan biriyim. Sunu söyleyebilirim ki o bölgedeki metro tam en cok da alt sınıfa yarayacak düşündüğümüz gibi üst kesime hitap eden bir yer gibi görünse de o kesim yine arabasına binecek ama otobüslerde 1 saate yakın ayakta yol giden kesim artık 6 dakikada evine ulaşacak çünkü onun ileri kesimindeki bölgeler hep alt sınıf zaten . Boğaziçi'nin verdiği yoğunluk da cabası. Bence yerinde olmus çünkü Halid arkadaşın da dediği gibi sıkıntılı ve inanılma dar bir cadde. Ağzı olan konuşuyor iste.
    Cevapla
  • Yorumlar Çok KOmik 9 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorumda ne kadar komik ve saçma sapan yorulmar yapmışsınız gereksiz filan diye insanımız ne zaman bu kadar nankör oldu hayret ediyorum Londra metro hattı ile karşılaştırıyordunuz istanbul'un her köşene giden bi metro yapmaya çalışıyorlar adamlar bu seferde gereksiz diyorsunuz asıl gereksiz olanlar sizlersiniz lüzumsuz olanlar sizlersiniz, nankör olanlar için değil ihtiyacı olanlar için yapılmış bir hizmettir
    Cevapla
  • cahidi 9 yıl önce Şikayet Et
    hepiniz oradaydınız
    Cevapla
  • Kaan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Olumsuz yorum yapanın soyunda bir olumsuzluk vardır. Ayakta gidiliyor, hiç güzel değil falan saçmalamayın, new york tokyo londrada da aynısıdır, öyledir. kentte yaşıyorsun tarladan tarladan düşünme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle