Babacan: 12 yıldır tek söz demedim!

Başbakan Yardımcısı Babacan, 12 yıldır Merkez Bankası ile ilgili ‘Şöyle yapsın, böyle yapsın’ gibi bir ifadesi olmadığını söyledi.

Babacan: 12 yıldır tek söz demedim!
Babacan: 12 yıldır tek söz demedim!
GİRİŞ 17.01.2015 12:42 GÜNCELLEME 17.01.2015 13:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın faiz politikalarıyla ilgili olarak kurumun piyasa gelişmelerini çok yakından izlediğini ve bütün görüşleri de dinleyerek dikkate aldığını belirtti.

Merkez Bankası’nın ne yapması gerektiği konusunda herhangi bir şeyi prensip olarak söylemediklerininaltını çizen Babacan, “Bu yeni de değil, benim 12 yıldır Merkez Bankası ile ilgili ‘Şöyle yapsın, böyle yapsın’ gibi bir ifadem olmadı. Bunun mutlaka ruhuna da dikkat etmek lazım. Para Politikası Kurulumuz bütün bu gelişmeleri eminim ki dikkate alır, değerlendirmelerini yapar, karar günü geldiği zaman da kararını açıklar” diye konuştu.
 

YORUMLAR 9
  • A.H.D. 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin geleceği Sayın Babacan gibi kıymetli şahsiyetlerle daha da aydınlık ve huzurlu olacaktır.
    Cevapla
  • tarık 9 yıl önce Şikayet Et
    Kurun yükselmesini bahane yapmayın. Çin uyguladığı düşük kur yüksek ihracat ile ekonomide 1 numara olmak üzere. Artı zaten euro daha da düşecek faiz indirmenin tam zamanı. Çin faizleri düşürüyor. Avrupa düşürüyor amerika düşürüyor japonya düşürüyor biz düşürünce kur yükseliyor bahanesi yeter.
    Cevapla
  • Ticaret 9 yıl önce Şikayet Et
    Birileri calisacak birileri yiyecek. Risk yok. Ticaret yok. Alin teri yok. Uretim yok. Issizlik cok. Faizle batan sirket aile cok. Neymis enflasyon. Osmanlida 400 yil fiyat artmamis o zaman bu melanetmi vardi. Sifir faiz Guclu Ulke...
    Cevapla
  • kadir 9 yıl önce Şikayet Et
    m.b cemaatin elinde cumhurbaşkanı müdahale edip görevden almalı....
    Cevapla
  • fakir 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence Cumhurbaşkanına bazı danışmanları doğru bilgi vermiyor. Ali Babacanı dinlese daha iyi olur. Ortalık güllük gülistanlık değil. Zaten faizden para kazanılmıyor. Enflasyon yüksek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle