Ülker sessiz sedasız o sektörden çıktı

Ülker Grubu 3 marinasını sessiz sedasız bir şekilde 100 milyon Euro’ya Koç’a sattı.

Ülker sessiz sedasız o sektörden çıktı
Ülker sessiz sedasız o sektörden çıktı
GİRİŞ 29.06.2014 11:37 GÜNCELLEME 29.06.2014 11:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış


Hürriyet Yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde Ülker Grubu'nun marinalarını Koç'a devrederek bu sektörden çıktığını yazdı.

İşte Munyar'ın yazısından ilgili bölüm:

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu’nun 23 Mayıs 2014 günü gerçekleşen ihalede İstanbul Kalamış Marina’ya 664 milyon dolarlık teklifi verip, gruba ait Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm ortaklığını öne geçirirken, o gün bir başka adım daha atıldı.

Yıldız Holding’in Marintürk adlı şirketiyle işlettiği İstanbul City Port (Pendik), Göcek Village Port ve Göcek Exclusive marinalarının işletmesinin Koç Grubu’na geçmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Devir için de 100 milyon Euro’luk bir bedel belirlendi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’e marinaların Koç’a devrini sordum:

- Tam Kalamış Marina ihalesini kazandıkları gün biz de 3 marinayı onlara verme kararını aldık.

- Siz deniz tutkunu işadamları arasında yer alıyorsunuz. Marina işinden neden çıktınız?

- Şirketlerle duygusal bağ kurmak doğru olmaz. Marina işine yoğunlaşamayacağımız gördük. Koç Grubu o alanda olmak ve büyümek istiyor.

İşlerini iyi de yapıyorlar. Gözde Girişim’le Turkcell için Çukurova Grubu’na 1.6 milyar dolarlık kaynak sağlama operasyonuna hazırlanan Yıldız Holding, böylece sesiz sedasız marina işinden çıkma yolunu seçti.

YORUMLAR 10
  • ÖMERRR 9 yıl önce Şikayet Et
    TORKU tek geçerim!. Ne glikoz şrubu kullanıyor ne baska sağlıksız maddeler. Sadece Doğal Pancar Şekeri. O yüzden de çok güzel ürünleri
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    delbardak?...GLİKOZ VE FRUKTOZ sadece Ülker değil bütün firmalar kullanınıyor?... ...Mesela Eti,de tüm ürünlerinde kullanıyor?...aslında hiç birini yememek lazım?..Şeker olan GLİKOZ VE FRUKTOZ olan hiç bir ürünü almamak lazım?..çünkü insanlar sadece GLİKOZ VE FRUKTOZ değil "Şeker" yüzünden resmen bitti.."ŞEKER " Şeker hastalığı ,damar tıknıklarından tutunda kalp rahatsızlıklarına ,kareciğer hastalıklarına kadar baş sebepdir..beyaz un,da ikinci geliyor?..
    Cevapla
  • Delibardak 9 yıl önce Şikayet Et
    Baban SABRİ ÜLKER BEN VARANA KADAR BENİ AYAKTA BEKLESİN ,çocukken yedirdiği glikoz ve fruktozlardan Hakkımı HELAL ETMİYORUM. şu anda allerji sorunları ile uğraşıyorum ,BU SORUNLARI çocukken yediğim SABRİ ÜLKERİN İÇİ GLİKOZ VE FRUKTOZ DOLU ÇİKOLATA VE BİSKÜVİLERE BORÇLUYUM , daha bilinmeyen ne kadar kimyasallar katıyorsunu onları yazsam buraya sığmaz !!!kimimiz ALERJİ OLDU , 12 MİLYON İNSAN ŞEKER HASTASI ,YÜZ BİNLER KANSER DERDİYLE UĞRAŞIYOR , ye murat efendi ye ağzından burnundan gelene kadar ye , doyana kadar kadar ye ,aksırıncaya tıksırıncaya dek ye, ye ki doyasın !!!
    Cevapla
  • arthur 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar parayla cennete gidersen.... Bildiğim her şey yanlış demektir.
    Cevapla
  • mustafa KAYA 9 yıl önce Şikayet Et
    Acaba Cemaate paramı aktarılıcak?!. ŞÖyle ki; ÜLKER grubu sürekli nakit çalışan bankayla( kredi) pek işi olmayan çok nadir şirketlerden biri olarak biliyorum. Türkiye 2001 ekonomik krizinde ÜLKER grubu bir çok firmayı kredi borçlarını ödeyemediği için çok uygun fiyatlara satın aldığını duymuştum. Şuan böyle bir sıkıntı yokken, aksine çokçok iyiyken hem de denizlerle çevrili bir ülkede marina satmak akla cemaatin nakit paraya ihtiyacı mı karşılanacak? acaba demek geliyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle