THY'nin yeni reklamı dev finalde

Türk Hava Yolları (THY), yeni reklam kampanyası "Beş Duyu"nun ilk gösterimini, Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nin (NFL) final maçı, Super Bowl'da gerçekleştirdi.

GİRİŞ 05.02.2018 17:27 GÜNCELLEME 05.02.2018 17:28

Yolcularını diğer havayollarına kıyasla dünyada en fazla ülke ve uluslararası noktaya ulaştıran Türk Hava Yolları, küresel keşif çağrısını bu kez de yeni reklam kampanyası, "Beş Duyu" üzerinden yapıyor. Bayrak taşıyıcı havayolu, dünyaca ünlü kalp cerrahı ve ekran yüzü Dr. Mehmet Öz’ün rol aldığı yeni reklam filmi “Beş Duyu”yu, NFL finali Super Bowl LII'de izleyiciyle buluşturdu.

Birbirini izleyen 6 yılda 'Avrupa'nın En İyi Havayolu' unvanına lâyık görülen Türk Hava Yolları, yeni reklam kampanyası "Beş Duyu"nun ilk gösterimini, Amerikan TV tarihinin en çok izlenen yayını olan Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL)'nin dün akşam oynanan final maçı, 'Super Bowl'da gerçekleştirdi.

 

 

YENİ REKLAM FİLMİNİ ÖDÜLLÜ YÖNETMEN MARTIN AAMUND ÇEKTİ

Danimarkalı ödüllü yönetmen Martin Aamund tarafından çekilen film, Avrupa, Güney Afrika, Uzak Doğu, Orta Doğu, Kanada, Latin Amerika ve ABD gibi ulusal bayrak taşıyıcının uçuş sağladığı birçok bölgede gösterime girdi.

ÇEKİMLER BİR AY SÜRDÜ

50°C sıcaklıktaki Sahra Çölü ve 0°C'nin altındaki Kuzey Işıkları gibi olağanüstü hava şartlarına sahne olan film; Kuzey Avrupa, Afrika ve Uzak Doğu'da çekildi. Çekimleri bir ayda tamamlanan reklam filmi, insan vücudunun birbirinden son derece farklı ve zıt koşullar altında verdiği büyüleyici tepkimeye temasta bulunarak, izleyiciye "Dünya Daha Büyük! Keşfet!" sloganı eşliğinde, sahip olduğu "Beş Duyu" ile kendi iç dünyasından hareketle tüm dünyayı keşfe davet ediyor.

İnsanoğlunun dış dünyayı algılamadaki başlıca enstrümanı olan; dokunma, görme, işitme, koklama ve tat alma duyuları (beş duyu), bireylerin kişisel anı, deneyim ve bellek yaratmada yararlandığı beş sihirli yöntem olarak kabul ediliyor. Beş duyu vasıtasıyla insanlar, kişisel zaman tünellerindeki en değerli hatıralarını kayıt altına alabiliyorlar. Ve bu eşsiz yolculuklar, çoğunlukla bir çiçeğin kokusu veya bir baharatın tadı gibi ufak ayrıntılardan ilham alıyor. "Beş Duyu" kampanyası izleyicisini, Türk Hava Yolları'nın 300 noktasını birbirine bağladığı, içerisinde bulunduğumuz bu inanılmaz gezegenin yanı sıra, insan vücudunun içindeki benzersiz evrene de farkındalıklı bir gözle bakmaya teşvik ediyor.

"ÖNCELİKLİ MİSYONUMUZ YOLCULARIMIZI VARIŞ NOKTASINA ULAŞTIRMAKTAN DAHA FAZLASI"

Kampanyayı değerlendiren Türk Hava Yolları Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Ahmet Olmuştur; "Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu şirketi olarak, öncelikli misyonumuzun yolcularımızı varış noktalarına ulaştırmaktan çok daha fazlası olduğuna inanıyoruz. Türk Hava Yolları ile onları dünyayı keşfe çağırırken, yeni reklam kampanyamız sayesinde keşif serüvenlerini daha özel ve anlamlı kılacak bireysel farkındalıklarını uyandırmayı amaçlıyoruz. "Beş Duyu" kampanyamız, bilinçaltını harekete geçirerek, her yolculuk sonrası kazanılan birbirinden farklı deneyimin değerine vurgu yapıyor."

"Bugüne kadar dünyaca ünlü birçok isimle hayata geçirdiğimiz reklam çalışmalarımızın pozitif geri bildirim ve sonuçları bize büyük mutluluklar yaşattı. Geçtiğimiz yıl Morgan Freeman'lı kampanyamız büyük bir hit olmuştu. Şimdi ise dünyaca ünlü kardiyolog, Dr. Mehmet Öz ile gerçekleştirdiğimiz bu yeni iş birliğinin de güzel yansımalarını almak için sabırsızlanıyoruz. Bugün olduğu gibi bundan sonra da yolcularımızın yeni keşiflerine ilham olacak "Dünya Daha Büyük! Keşfet!" mottomuzla birlikte bu yolculuktaki mentorluğumuzu sürdüreceğiz." dedi.

Kampanyayla ilgili görüşlerini paylaşan Dr. Mehmet Öz ise, yüksek kalitede bir yolcu deneyiminin önemine vurgu yaparak; "Hayatını, insan vücudunun harikalarını tüm dünyaya duyurmaya adamış bir doktor olarak, yeni reklam projesi "Beş Duyu"da Türk Hava Yolları ile çalışmaktan çok mutluyum. Bu proje ile izleyicilerimizde daha fazla keşif ruhu uyandırarak, dünyanın dört bir yanında sahip olabileceğimiz alabildiğine benzersiz deneyimi Türk Hava Yolları'yla birlikte keşfediyor olacağız." dedi.

"Beş Duyu"nun, geçtiğimiz yılki Super Bowl reklam arasında yayınlanan ve 53 milyon görüntülenme ile YouTube'da en çok izlenen Super Bowl reklamı olarak kayıtlara geçen Morgan Freeman'lı kampanyanın sonrasında, milli havayolunun küresel ölçekte gösterimi yapılan bir diğer başarılı tanıtım projesi olarak ön plana çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

'SON 10 YILIN EN İYİ TİCARİ FİLMİ' SEÇİLMİŞTİ!

2016 yılında sponsor olduğu kült sinema yapımı, "Batman V Superman: Adaletin Şafağı"nın tanıtım çalışmaları çerçevesinde hayata geçirdiği reklam kampanyası, yine ilk kez 2016 Super Bowl organizasyonunda yayınlanan Türk Hava Yolları, bu projeyi de dünya çapında 800 milyonu aşan dikkat çekici bir izleyici kitlesiyle buluşturmuştu. Öte yandan, ulusal bayrak taşıyıcının futbol ve basketbolun efsane isimleri Lionel Messi ve Kobe Bryant'la gerçekleştirdiği reklam kampanyası, "Kobe vs Messi: Selfie Shootout" da YouTube tarafından son on yılın en iyi ticari filmi seçilmişti.