Murat Ülker dev satışın nedenini açıkladı

Yıldız Holding Ülker Bisküvi'nin sermayesinin yüzde 30’una denk gelen hisseyi 2 milyar liraya Pladis'e satmasının nedenini Murat Ülker açıkladı.

Murat Ülker dev satışın nedenini açıkladı
Murat Ülker dev satışın nedenini açıkladı
GİRİŞ 03.01.2018 11:01 GÜNCELLEME 03.01.2018 11:01
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Ülker Bisküvi'nin hisselerinin Pladis'e satılmasının yanlış anlaşılmalara neden olmaması için sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı. Ülker, Pladis'in Ülker’in sahibi ve kontrolünde olan bir Türk şirketi olduğuna vurgu yaparak satışın atıştırmalık kategorisindeki varlıkların, Pladis bünyesinde toplanma stratejisinin devamı olduğunu belirtti.

Murat Ülker sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bazen ne zordur halini arz; Ülker’in sahibi ve kontrolü bir Türk şirketi olan İstanbul’da kurulu, Ülker ailesine ait Yıldız Holding’dedir. Yıldız Holding, Ülker'i kendi şirketine sattı. Alım işleminde pay başına fiyat 19.5 lira olarak belirlendi.

Yıldız Holding, Ülker Bisküvi’de sermayenin yüzde 30’una denk gelen 102.6 milyon adet hisseyi 2 milyar lira karşılığında kendi gıda firması Pladis Foods Limited’e sattı.

Pladis, Yıldız Holding’in yüzde 100 iştiraki. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na cuma akşamı yaptığımız açıklamada, borsa dışında gerçekleşen alım işleminde pay başına fiyat 19.5 lira olarak belirlendi.

SATIŞIN NEDENİ TOPLANMA STRATEJİSİ

Satış işlemi atıştırmalık kategorisindeki varlıkların, Pladis bünyesinde toplanma stratejisinin devamı. Buna göre, Yıldız Holding Pladis vasıtasıyla, Ülker Bisküvi hisselerinin sahibi olmaya devam edecek.

PLADİS ÜLKER AİLESİNE AİT

Yıldız Holding, Aralık 2016’da da Ülker Bisküvi’nin yüzde 21’ine karşılık gelen 71.82 milyon adet hisseyi Pladis Foods Limited’a satmıştı. Son yapılan satışla bu oran yüzde 51’e çıktı. Böylece Ülker’in sahibi ve kontrolü bir Türk şirketi olan İstanbul’da kurulu, Ülker ailesine ait Yıldız Holding’dedir."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 9
  • Osman KARAHAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizi de sevmiyorum.. Ürünlerinizi de sevmiyorum. Sevmekte mecbur değilim..
    Cevapla
  • safoo 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden piladis'in hisseleri Ülker'e değil de Ülker'in hisseleri piladise satıldı? bu terslikte bir iş var!!! murat Ülker'in açıklamaları hiçte inandırıcı değil
    Cevapla
  • Metin 6 yıl önce Şikayet Et
    Sabri Ülkerin kemiklerini sızlatıyorsun, Onda ki ticari ahlak bir başkaydı
    Cevapla
  • Dilek 6 yıl önce Şikayet Et
    Nereden biliyorsun oda kafir ülkelerden jelatin. ithal ettiğini söylüyordu artık ne jjelatini olduğunuayrıca sığır jelatini bile olsa kafir sana besmeleylemi kesecek hayvanı ?...
    Cevapla
  • agah 6 yıl önce Şikayet Et
    Yildiz holding turk te..pladis neden londra da???
    Cevapla
  • Akilli Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Murat Ulker varliklarini ufak ufak Turkiye'den Ingiltere'ye aktariyor. Acaba niye?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle