Çaykur'dan Filistin ve İsrail'e ihracat hamlesi

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR'un ihracatını artırabilmek için Filistin'in El Halil bölgesi ile İsrail için bayilik ön anlaşması yaptıklarını söyledi.

Çaykur'dan Filistin ve İsrail'e ihracat hamlesi
Çaykur'dan Filistin ve İsrail'e ihracat hamlesi
GİRİŞ 30.11.2017 16:01 GÜNCELLEME 30.11.2017 16:01

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dünya pazarında yer edinmek ve  damak tadı oluşturmak için sürdürdükleri çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İsrail pazarı için yapılan çalışmaları hızlandırdıklarını ifade eden  Sütlüoğlu, pazar araştırma ve denetlemeleri için uluslararası fuar kapsamında  Ortadoğu'da bulunduklarını, çalışmaları hızlandırıp bir an önce sonuçlandırmak  istediklerini vurguladı.

Sütlüoğlu, iki ayrı firma ile İsrail ve Filistin'de bayilik için  görüştüklerini belirterek şunları kaydetti:

"Ortadoğu pazarı için çalışmalar başlatmıştık. Çalışmalara bizzat  yerinde son şeklini vermek ve firmaları yerinde görmek istedik. Daha önceden  görüştüğümüz firmayla Filistin'in El Halil bölgesi ile İsrail için bayilik ön  anlaşması yaptık.

Diğer yandan pazarın yüzde 80-85'ine sahip ve uzun  yıllardır çay işiyle ilgilenen, uluslararası bilinirliği olan başka bir dağıtıcı  firma ile de görüştük. Kendilerini Rize'ye davet ettik. Rize'ye gelecekler  inşallah. Nasıl bir yol izleyeceğimizi, yapılan ve yapılması gereken çalışmaları  yeniden istişare edeceğiz.  Yapacağımız görüşmeler neticesinde çayımızla soğuk  çayımızla ÇAYKUR ürünleri olarak bu bölgede olmayı temenni ediyor ve bu yönde  çalışmalara devam ediyoruz."