CarrefourSA ile ilgili flaş satış iddiası!

İstanbul’un en değerli arazileri arasında yer alan İçerenköy CarrefourSA arazisinin satıldığı iddia ediliyor.

CarrefourSA ile ilgili flaş satış iddiası!
CarrefourSA ile ilgili flaş satış iddiası!
GİRİŞ 13.11.2017 14:38 GÜNCELLEME 13.11.2017 14:39

Ekonomist dergisinde yer alan habere göre, Gülaylar Group’un arazinin sahibi Bain Bridge Holdingle 269 milyon Euro’ya el sıkıştığı belirtiliyor.

Türkiye’de hipermarket denilince ilk akla gelen noktalardan biri İçerenköy CarrefourSA. 1993 yılında Türki­ye’nin ilk hipermarketi olarak hiz­mete açılan İçerenköy CarrefourSA, hem perakende sektöründeki konu­muyla hem de üzerinde bulunduğu arsayla dikkat çeken bir yatırım oldu. Son yıllarda İçerenköy’deki yatırım­ların artmasıyla CarrefourSA’nın üze­rinde bulunduğu arsa da yatırımcıla­rın markajına girmeye başladı.

Arazi, uzun yıllar önce Bain Bridge Holding’e satıldı. Son dönemde araziyi satın almak için pekyatırımcı Bain Bridge Holding’in kapısını çalı­yordu. Bu gruplarda biri de City’s ve Meydan AVM’nin sahibi Gülay­lar Group oldu. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre iki grup el sıkıştı ve arazi 269 milyon Euro’ya Gülaylar Group’un oldu. Gülaylar Group yet­kilileri ise derginin haberini doğrulamadı ve henüz bir satın alma yapılmadığını ifade ediyor. 26 bin 797 metrekare arsa alanı üzerine kurulu CarrefourSA İçerenköy AVM, 45 bin 400 metrekare toplam kiralanabilir alana sahip.

Kuyumculuk, turizm, gayrimen­kul geliştirme ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Gülaylar Group, son dönemde AVM ve gayrimenkul yatı­rımlarıyla dikkat çeken bir şirket.