İmzalar atıldı! Ortak üretecekler

TAI, IRKUT ile sivil havacılık alanında ortak dizayn ve üretim gerçekleştirecek.

GİRİŞ 13.11.2017 16:14 GÜNCELLEME 13.11.2017 16:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), Rus firması IRKUT ile stratejik ortaklığa imza attı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 6-9 Kasım'da Tayland'da Savunma ve Güvenlik Fuarı'na katılan TAI, Dubai Airshow'da da Ortadoğu'daki pazar etkinliğini artırmaya yönelik girişimlerde bulunuyor.

Pakistan Genelkurmay Başkan Yardımcısı'nın yanı sıra Abu Dabi Türkiye Büyükelçisi'nin ziyaret ettiği TAI şalesi, yüksek ilgi gördü.

 

TAI Genel Müdürü Temel Kotil, Dubai Airshow'a katılımın önemini vurgulayarak, Körfez ülkeleri nezdinde de savunma ve havacılık sektörü için iddialı olduklarını belirtti.

TAI, T-129 Atak helikopterinin gösteri uçuşu yaptığı Dubai Airshow'da, yeni iş birlikleri için de girişimlerde bulundu.

Şirket, Rus firması IRKUT ile havacılık alanında stratejik iş birliği ve ortaklık için mutabakat metni imzaladı. Buna göre, iki şirket, sivil havacılık alanında ortak dizayn ve üretim gerçekleştirecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • hıghlander 6 yıl önce Şikayet Et
    bu olaylarda,ülkeler arası teşkilatların suikast ve provokasyonları,küresel silah tüccarları,silah kaçakçıları,silah hırsızları,eski asker ve bürokratların(savunma) illegal mafya faaliyetleri,ferdi silah tüccarları,devletlerin birbirine karşı algı operasyonları,devletlerin kendisi üzerinden-ender olarak-başka devlete karşı algı operasyonları,resmi satışlardan sonra nakiller esnasında ajan odakların ''zula'' operasyonları,...daha sayayım mı...lot ve seri numaraları üzerinden dönen dolaplar(korsan ikiz üretim) v.b. her şey olabilir.Türk jetinin Rus jetini düşürme olayını hatırlayalım...kırk düşünüp,bir teşhis koyacaksın,ama kesin olacak.
    Cevapla
  • Vénus hottentote 6 yıl önce Şikayet Et
    hay Allâh razi olsun senden, anlatmak ve birtürlü beceremedigim konuyu güzel Türkçenle aydinlatman, algi operasyonlari gibi konulari açman beni fazlasiyla mutlu etmistir hıghlander kardes.. sagol kardes
    Cevapla
  • uyan 6 yıl önce Şikayet Et
    muharip demiyo.. sivil havacilik diyo... Nasıl okuyorsunuz haberleri anlamiyorum
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    Şırnak'ta rus yapımı tanksavar füzesi ele geçirilsin, sonra biz rus şirketi ile ortak muharip helikopter üretimi konusunda anlaşalım, akıl kârı değil vesselam. Abd ile kıyaslandığında ehven-i şer diyor insan ama küffarın hepsini toplasan 1 adam etmiyor. Allah memleketimizi hiçbir ülkeye muhtaç etmeyecek kadar güçendirir inşAllah.
    Cevapla
  • Vénus hottentote 6 yıl önce Şikayet Et
    emin'misin Harun.. ? =>> Rus yapımı tanksavar füzesi ele geçirilmesindeki ince ayrintiyi, Rus yapımı tanksavar füzeleri Amerikan istihbarat teskilati CIA veya Mossad koymus olmasin ? Rusya'Türkiye yakin isbirligine karsi düzenlenmis bir komplo, iliskilerde güveni bozmaya dönük bir yaniltma operasyon ? Harun kardes kötü niyetli birine benzemiyorsun, bir zamanlar bende ayni hataya düstüm, bir arkadas sayesinde gözüm açildi.. saygilar sunarim Harun kardes..
    Cevapla
  • algı ve yanılma 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardesim şu haberi düzgün okuyun sadece sivil havacilik için anlaşma yapildi :)) havacilikta rus tasarim ve motor teknolojisini ögrenmis olucaz
    Cevapla
  • kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerede yaziyormus bu dusmanlarin birbirine silah sattigi. Kimsenin bilmedigi okumadigi gormedigi seyleri yaziyorsun
    Cevapla
  • ÇOK BİLEN ADAM.. 6 yıl önce Şikayet Et
    2. DÜNYA SAVAŞINI OKURSANIZ İNGİLİZLER VE ALMANLAR SAVAŞIRKEN HATTA FRANSIZLAR BİRBİRLERİNE SİLAH SATIYORLARDI.....ilginç değil mi..?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle