'Amacımız Türk markalarını globalleştirebilmek'

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Ford Otosan'ın ağır ticari araç markası Ford Trucks'ın 4S tesisinin açılışında konuştu.

'Amacımız Türk markalarını globalleştirebilmek'
'Amacımız Türk markalarını globalleştirebilmek'
GİRİŞ 12.10.2017 16:54 GÜNCELLEME 12.10.2017 16:54

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, "Amacımız, ülke bayrağını yurt dışında daha iyi temsil etmek, daha üst ve nitelikli ürünler geliştirip Türk markalarını globalleştirebilmek." dedi.

Ford Otosan'ın ağır ticari araç markası Ford Trucks'ın 4S tesisi  Mardin'de törenle açıldı.

Koç, törende yaptığı konuşmada, Koç topluluğu olarak ülkenin teknoloji  alanındaki rekabet gücünü artırmak istediklerini söyledi.

Bunun bir yarış olduğunu ve bu yarışta hızlı koşmanın gerektiğini dile  getiren Koç, "Bu yarışta hızlı koşmayı gerektirecek unsurlar da her çağda  değişiyor. Bu çağda artık en önemli şey, bilgi, teknoloji, inovasyon ve yüksek  katma değerli ürünler ile hizmetler geliştirebilmek. Biz de kendimizi bu şekilde pozisyonluyoruz." ifadelerini kullandı.

İş dünyasında bugün rekabet etmenin 20 sene öncesine kadar çok daha  zorlaştığını belirten Koç, şöyle devam etti:

"Koç topluluğu olarak biz de her işimizde her yatırımımızda Ar-Ge ve  inovasyona büyük önem veriyoruz.  Buralara odaklanıyoruz ve çok büyük önem  veriyoruz. Amacımız, ülke bayrağını yurt dışında daha iyi temsil etmek daha üst  ve nitelikli ürünler geliştirip Türk markalarını globalleştirebilmek. Bu  anlayışla bu yaklaşımla 1982 yılında başladığımız kamyon üretimine, sadece binek  araçlarda değil her konuda mühendislik ve teknoloji konularında büyük ağırlık  verdik. Geldiğimiz noktada bugün sadece araç değil aynı zamanda mühendislik ve  teknoloji üretir hale geldik. Bu sadece Ford Otosan'ın başarısı değil, Türk  otomotiv sektörünün büyük bir başarısıdır."

"ECOTORQ MOTORLU KAMYONLAR ÇİN'DE YOLLARA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR"

Ali Koç, 4 yıl önce yüzde 100 yerli mühendislik gücü ile ürettikleri  Ecotorq motora sahip kamyonların Çin'de üretimi için lisans anlaşmasının  imzalandığını  anlattı.

Türk otomotiv sektöründe bir ilkin yaşandığına dikkati çeken Koç,  şöyle konuştu:

"Türkiye'de teknoloji ve mühendislik ihracatında milat niteliğinde  olan bu anlaşma ile fikri  mülkiyet haklarına sahip olduğumuz Ecotorq motorlu  kamyonlar bu senenin sonundan itibaren Çin'de yollara çıkmaya hazırlanıyor. Bu  ülkemizin ve ülkedeki otomotiv sektörünün büyük bir başarısıdır. Çin dünyanın en  büyük kamyon pazarıdır. A'dan Z'ye Türk mühendisleri zekasıyla ortaya koyduğumuz  teknoloji ve mühendisliğimizin global arenada büyük firmalarla rekabet edebilmesi  bizleri memnun ediyor ve gururlandırıyor."

Yeni nesil Euro 6 Ecotorq motorlu kamyonların sürdürülebilir  büyüme  için stratejik bir ürünolarak önemini koruduğunu belirten Koç,  Ortadoğu,  Afrika, Rusya ve Türk Cumhuriyetlerinin ardından global çaptaki büyümeyi Avrupa  ülkelerinde de  bayi açılışıyla hızlandırdıklarını aktardı.

"2020 YILINDA TOPLAM 50 ÜLKEDE VAR OLMAYI HEDEFLİYORUZ"

Avrupa pazarının, Ford Trucks'ın büyüme planlarında çok önemli bir  yerde olduğunu vurgulayan Koç, "Hedefimiz ürettiğimiz her 3 araçtan birini  dünyaya ihraç etmek. Dünyaya ihraç ettiğimiz araçların yüzde 50'sini de Avrupa'ya  ihraç etmek. 2020 yılında toplam 50 ülkede var olmayı hedefliyoruz.  Bu yönde de  yatırımlarımız hızla devam ediyor. Fikri mülkiyet hakları Türkiye'de olan bir  ürünün dünya devleri  ile rekabet edebilecek konuma gelmesi bence çok önemli bir  gelişme" ifadelerini kullandı.

Yurt içinde 2 bayi açılışı daha yapılacağını ve yurt içindeki bayi  ağını tamamlayacaklarını aktaran Koç,  yeni 4S konsepti Ford Trucks'ın  Türkiye'nin gücüne güç kattığını söyledi.

KAYNAK: AA