Hisselerini 1 Euro'ya verip Türkiye'den çıktı

Finlandiyalı Componenta, 2006 yılında 202 milyon dolara Döktaş'ı satın alarak girdiği Türkiye'den, hisselerini 1 Euro'ya Döktaş Metal'a devrederek çıktı.

Hisselerini 1 Euro'ya verip Türkiye'den çıktı
Hisselerini 1 Euro'ya verip Türkiye'den çıktı
GİRİŞ 28.09.2017 17:10 GÜNCELLEME 28.09.2017 17:10
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Nisan ayında duyurulan satış işleminin dün itibariyle tamamlandığı belirtildi.

Componenta'nın şirkette yüzde 93.57 payı bulunuyordu. Şirketin yaşadığı finansal zorluklar nedeniyle Türkiye'den çıkma kararı aldığı belirtiliyor.

Haberturk.com'da yer alan habere göre, Döktaş Metal, Componenta Dökümcülük'ün hukuki ve ticari varlığını sürdürebilmesi için şirketin Özel Amaçlı Ortaklık kurulması ihtiyacı dolayısıyla şirket yöneticileri tarafından Nisan 2017'de kurulmuştu. Bursa Orhangazi'de bulunan şirketin kurucuları Tezcan Yaramancı, Özel Amaçlı Ortaklık ve Sibel Binici olarak gözüküyor.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, "Döktaş Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, Componenta Corporation'ın sirkette sahip olduğu yüzde 93,57 oranındaki payın Döktas Metal'e devri için 04.08.2017 tarihinde imzalanan sozlesme kapsamında önkoşulların yerine getirilmesini takiben hisse devir işleminin 27.09.2017 tarihinde tamamlandığı ve Şirketimiz Componenta Dökümcülük'ün yönetim kontrolünün Döktaş Metal'e geçmiş olduğu bildirilmiştir" denildi.

 KAP'a gönderilen belgede, nominal tutarı 62,5 milyon TL olan payların toplam tutarının 1 Euro olduğu belirtildi.

KOÇ GRUBU KURMUŞTU

Döktaş, 1973 yılında Koç Topluluğu tarafından kurulmuştu. Koç, Türk döküm sanayinin pazar lideri olan Döktaş'ın yüzde 54.96'sını 2006 yılında Finli Componenta Corporation'a 202 milyon dolar şirket değeri üzerinden satmıştı.

Üretimin yüzde 75'ini başta Almanya olmak üzere ABD dahil birçok ülkeye ihraç eden firmanın Bursa ve Manisa fabrikalarında 2 binden fazla çalışanı bulunuyor.

YORUMLAR 14
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    O işte bir başka dolap var sanırım. Şirketin borçları dağ gibi olmuş, kasada para yok, alacakları borçlarını karşılamıyor, varlıklarını kaybetmiş olsa neyse. Ama KAP'a gönderilen en son resmi bilanço raporlarına göre şirketin öz sermayesi falan erimiş değil. Şirketin içi dolu görünüyor. Sıkı bir incelemeye tutulması lazım. Kimse kimseye şirket bağışlamaz. Madem hayır sahibi bağışçı o zaman vatandaşlara bağışlasaydı....
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    müfettişler bakacaktır herhalde
    Cevapla
  • mutlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanlık denetleme kurumu bunu incelemek zorunda. İMKB şirketi olarak borsa kurumu savcılığa suç duyurusunda bulunmak zorunda.
    Cevapla
  • Erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar vergi kaçırmışlar Naci ağabey inceleme yapın ucuza satılan malın vergiside ucuz olur gerçek değer tespit edilmeli
    Cevapla
  • Ahmet huldem 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar türkiyedeki kanunlarda olan boşlukdan dolayı firmayı batırdılar kreti cekip yurt dışına kacırdılar alın dediler size boğazına kadar batak şirketi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle