15 günde ikinci İsviçre devi geldi

İsviçreli dev firmalar, 15 gün içerisinde Türkiye'deki ikinci satın almaya hazırlanıyor.

15 günde ikinci İsviçre devi geldi
15 günde ikinci İsviçre devi geldi
GİRİŞ 06.09.2017 10:40 GÜNCELLEME 06.09.2017 10:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İlk haber 24 Ağustos'ta Yapı Kimyasalları ve Endüstriyel Yapıştırıcılar sektörünün İsviçre merkezli dünya lideri olan Sika grubundan gelmişti. Dünya genelinde 98 ülkede 190 fabrika ile faaliyet gösteren Sika, pazarın önde gelen mastik ve yapıştırıcı üreticilerinden biri olan ABC Kimya'yı satın aldığını duyurmuştu.

Sika, bu satın alma ile özellikle Ortadoğu ve Afrika pazarlarında etkinliğini artırmaya hazırlanıyor.

BİR SATIN ALMA DAHA

İsviçreli bir diğer dev olan Straumann Holding AG ile ilgili haber de bugün geldi. Dünyanın en büyük diş implantı üreticisi olan Straumann, Batıgrup olarak bilinen Batıgrup Dental Diş Ürünleri'nin yüzde 70 hissesini satın alacağını açıkladı. İsviçreli dev, Batıgrup'un yanında Batı Dental İç Dış Ticaret Anonim Şirketi ve Botiss Dental Tıbbi Malzemeler Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin bazı malvarlıklarını da devralacak.

Aslında Batugrup ile Straumann arasında halihazırda kuvvetli bir iş ilişkisi bulunuyor. 2002 yılında kurulan Batı Dental, Straumann'ın Türkiye’deki tek yetkili distribütörü olarak hizmet veriyor.

Merkezi Ankara’da bulunan şirketin İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Konya, Trabzon, Kayseri, Gaziantep ve Samsun'da da ofisleri bulunuyor.

4 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

60 yıl önce kurulan ve merkezi Basel'de bulunan Straumann'ın bünyesinde 4 bin kişi çalışıyor. Firmanın ürünleri 100'den fazla ülkede satılıyor. Şirketin 2016 yılı geliri ise 918 milyon İsviçre Frangı seviyesinde bulunuyor.

Habertürk

YORUMLAR 6
  • Bülent 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli firmalar neden satılıyor ki, sonra küçük bir sarsıntı olunca yatırımları başka bir ülkeye alıyorlar. Başbakan cumhurbaşkanı, çağrıları yapıyor türkiyeye yatırım yapın diye. Önce satılmaları önleyin.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu satılan firmalar genellikle, satın alanların distribütörü. adamlar aracı kullanmadan para kazanmak için satın alıyorlar. yani kendi dükkanlarını alıyorlar. biz her bir fert olarak kendimiz ne üretebiliriz onun peşinde olalım. japonlar günde 12 saatten fazla ve disiplinli çalışıyor. biz ne yapabiliriz ona bakalım. asgari ücret peşinden koşmayalım. kendimizi geliştirip daha iyi nasıl verimli çalışabiliriz, dürüst çalışabiliriz ona bakalım.
    Cevapla
  • Tacettin 6 yıl önce Şikayet Et
    % 40 ından fazlasını satmamak gerek. bize yerli dünya markaları lazım. biraz palazlanan firmaları yabancı dev şirketler çatır çatır satın alıyor. parasını veriyor ama bizim markalar çöpe gidiyor. marka ismi değişmese de bu sefer bizim adımızla orta doğuda yani mülüman ülkelerde pazar sahibi oluyor.
    Cevapla
  • Bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamam hazırı almış ama buradan gelen paralarla yeni iş yeri açılır.
    Cevapla
  • Çelişki 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli firmalar bir bir satılıyor bunun neresi sevinilecek haber
    Cevapla
  • oflu 6 yıl önce Şikayet Et
    Geldide ne oldu onu ben anlamadım şimdi türk firmasını satın aldı bunun neresi sevinilecek bir haber sanki biz isviçre devinden pay aldık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle