Bimeks hisse vermeyi planlıyor

Sıkıntılı süreçten çıkış arayan Bimeks, finansman sorununu aşmak için tedarikçilerine hisse vermeyi de seçenekler arasına aldı.

Bimeks hisse vermeyi planlıyor
Bimeks hisse vermeyi planlıyor
GİRİŞ 05.09.2017 12:16 GÜNCELLEME 05.09.2017 12:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Finansman sıkıntısı yaşayan Bimeks, tedarikçilerine hisse verilmesinin seçenekler arasında olduğunu belirtti. 

Şirket KAP'a yaptığı açıklamada, sermaye artırımı yoluyla tedarikçilere hisse devrinin de gündemde olduğunu ifade etti. 

Açıklamada, "Tedarik kanallarının yukarıda belirtilen sebeple önce daralıp sonra kapanması sebebiyle Şirketimiz, ciddi oranda azalan işletme sermayesini tekrar eski düzeyine getirmek için, muhtelif çözüm alternatifleri üzerinde çalışmaya başlamıştır Bu çalışmalar, işletme sermayesi finansmanı, ortaklık ve sermaye yapısının güçlendirilmesi gibi seçenekler üzerinde devam etmekte olup, tedarikçilerimize sermaye artırımı yoluyla hisse verilmesi de üzerinde çalışılan seçenekler arasındadır" ifadeleri kullanıldı. 

YAKIN İZLEMEYE ALINMIŞTI

Borsa İstanbul, Bimeks'i Ana Pazar'dan çıkararak Yakın İzleme Pazarı'na almıştı. Bimeks hisseleri 28 Ağustos'tan itibaren daha önce gözaltı da denilen yakın izlemede işlem görüyor.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, Bimeks'in pazar değişikliği nedeni olarak finansman sıkıntısı gösterildi.

Borsa, kotasyon yönergesi gereği bir şirketin finansman sıkıntısına düştüğünü gösterir derecede vadesi geçmiş finansal, ticari, kamuya da personel borcu olması durumunda Yakın İzleme Pazarı'na geçiş kararı alıyor.

YORUMLAR 9
  • isviçreli 6 yıl önce Şikayet Et
    Aliexpers de 2 ye olan urunu sen 20 ye satarsan olacagi bu.Tuketici eskisi gibi degil arastiryor 20 ye olan mali cinden 2 ye kargo bedava ayagina kadar aliyor.Tesekkurler Alibaba.
    Cevapla
  • Kazıkçı 6 yıl önce Şikayet Et
    Üç liralık malı beşe satarsan batarsın.
    Cevapla
  • İbrâhim 6 yıl önce Şikayet Et
    Şahsen beğendiğim ve defalarca da çeşitli eşyalar alıp memnun olduğum bir elektronik/beyaz eşya mağazası. Batmasına üzülürüm. Inşallah düzlüğe çıkar..
    Cevapla
  • Rebelboy1903 6 yıl önce Şikayet Et
    Hızla yükseldi ancak devamini getiremedi kotu bir durum zira binlerce insan çalıştırıyordu neticede düzlüğe çıkması çok zor
    Cevapla
  • abr 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece ismi var şu an borcu dağ kadar mağazaların çoğunu kapattı kalan mağazalarda ürün ün ü sü yok neyi pazarlıyor anlamış değili
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle