Kayyum atanan şirketler için flaş açıklama!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kayyum atanan Dumankaya ve Fi Yapı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kayyum atanan şirketler için flaş açıklama!
Kayyum atanan şirketler için flaş açıklama!
GİRİŞ 19.05.2017 12:28 GÜNCELLEME 19.05.2017 13:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Nurettin Canikli, Dumankaya ve Fi Yapı gibi gayrimenkul şirketlerinden mağdur olanlarla ilgili özel bir çalışmalarının olup olmadığı sorusunu yanıtladı. 'Bazı modeller geliştirdik. Muhtemelen çözeceğiz' diyen Canikli kaynak üretmeye çalıştıklarını belirtti.

Bazı firmalarda inşaatların yarım kaldığını anımsatan Canikli, bu firmalara kayyum atandığında para olmadığını ve buralarda ciddi mağduriyetler olduğunu dile getirdi. Canikli, bu anlamda ismi gündeme gelmeyen başka firmalar da olduğu bilgisini verdi.

Devraldıkları firmaların mali yapısının durumunun, bu mağduriyetleri giderecek durumda olmadığını aktaran Canikli, bu firmalara kayyum atandığı için mağdurlar tarafında beklenti oluştuğunu ifade etti.

Canikli, kendilerinin de bunu nasıl çözebileceklerine yönelik epeydir kafa yorduklarını vurgulayarak, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Bazı modeller geliştirdik. Muhtemelen çözeceğiz. Mağduriyetleri giderecek bir kaç modelimiz var. Bir kaç proje üreterek, oradan elde edeceğimiz kaynakla bunları tamamlamak şeklinde… Onlarda birkaç yarım kalmış proje var. Onlar da karlı değil aslında. Ama karlı hale getirip kaynak üretmeye çalışıyoruz. Orada özel sektör yönetiminin bütün yöntemlerini kullanıyoruz. Tabi kamuya da yük olmaması gerekiyor. Ama sanıyorum bir formül bulacağız. Halen çalışıyoruz. Takvim olarak bir şey söylemeyeyim, ama sonuç itibarıyla çözeceğiz."

YORUMLAR 3
  • ..... 6 yıl önce Şikayet Et
    birşey söylemek isterim, ne kadar şizofrenik derseniz deyin. Yakın zamanda büyük bir kulübün stadını bu şirketlerden kim yaptı. O kulüp kimdi? Şu an ligde eyyamcı federasyonla kol kola gezen kulüp değil mi??? Gerçekler bunlar ama anlayana... şike şike diyerek algıyı başka yöne döndürenler, neredeler???
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Oralardaki mağduriyetleri gidermek için 80 milyon vatandaşın vergileri oralara gitmesin.Yoksa yeni mağduriyetler ortaya çıkar.
    Cevapla
  • öylesine 6 yıl önce Şikayet Et
    BİZE YÜKLEMEYİNDE HIRSIZIN BORCUNU ne yaparsınız yapın ? bıktım ülke kalkınıyorken yerimde saymaktan. çoluğuma çocuğuma adam gibi bakamamaktan. Bide vatandaşın ekonomisine bi bakın lütfen. Cem uzan gibilerden aldıklarınızı onlara verin. Neticede onlardahırsız bunlarda hırsız.
    Cevapla