Doğançay hidroelektrik santrali devreye girdi

Enerjisa tarafından 62 megavat kurulu güce sahip Adana Seyhan havzasındaki Doğançay regülatörü ve hidroelektrik santralinin devreye alındığı duyuruldu.

Doğançay hidroelektrik santrali devreye girdi
Doğançay hidroelektrik santrali devreye girdi
GİRİŞ 04.04.2017 15:57 GÜNCELLEME 04.04.2017 15:57

Şirketten yapılan açıklamada, 270 milyon liralık yatırımla kurulan Doğançay hidroelektrik santralinin yılda 169 gigavatsaat elektrik üreteceği belirtildi.

Adana Seyhan havzasında 2011 yılı sonunda yapımına başlanan Doğançay regülatör ve hidroelektrik santralinin, devreye alınmasıyla yıllık yaklaşık 50 bin konutun elektrik ihtiyacının karşılayacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üst Yöneticisi (CEO) Kıvanç Zaimler, yerli ve yenilenebilir enerjiye verdikleri önemin altını çizerek, “Enerjisa olarak yatırımlarımızı planlarken, Türkiye’nin elektrik üretiminde milli kaynakların kullanımı hedefine katkıda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Doğançay santralinin devreye girmesiyle Enerjisa’nın elektrik üretiminde kurulu gücünün 3 bin 598 megavata çıktığına işaret eden Zaimler, şunları kaydetti:

“Bizim için en önemli konulardan bir diğeri de iş sağlığı ve güvenliğidir. Bu proje de bunun bir örneğidir. İnşaat sırasında regülatör bölgesinde, yamaçlarda meydana gelecek olası kayma risklerini önceden belirleyip önlem alabilmek amacıyla, bir erken uyarı sistemi kuruldu. Planlı plansız tatbikatlarla sistemin kusursuz bir şekilde çalışması sağlandı. Bütün bu önlemler profesyonel bir arama kurtarma firması tarafından yönetildi ve sahadaki gelişmeler düzenli olarak değerlendirildi. Hidroelektrik santrali artık Türkiye’nin enerjisi için çalışacak, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

KAYNAK: AA