Boeing ve TAI ortak üretim anlaşmasını uzattı

Boeing'in uzun menzilli yolcu uçağı 787 Dreamliner'ın 7 metre uzunluğundaki "yatay stablizesi"nin, Ankara'da TAI tarafından üretim sözleşmesi kapsamı genişletilerek uzatıldı.

Boeing ve TAI ortak üretim anlaşmasını uzattı
Boeing ve TAI ortak üretim anlaşmasını uzattı
GİRİŞ 30.03.2017 11:57 GÜNCELLEME 30.03.2017 11:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Boeing'in uzun menzilli yolcu uçağı 787 Dreamliner'ın 7 metre uzunluğundaki "yatay stablizesi"nin, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından üretim sözleşmesi kapsamı genişletilerek uzatıldı.

Kompozit malzemeden üretilen bu parça, uçağın yükselmesini ve alçalmasını sağlıyor. TAI, 787'nin üretilmeye başlandığı 2007 yılından bu yana uçak için farklı parçalar üretiyor ve 2013'ten bu yana da üretim doğrudan Boeing'e yapılıyor.

TAI Genel Müdürü Temel Kotil, Boeing ile ortaklığın başarıyla devam ettiğini söyleyerek, "TAI, uluslararası havacılık projeleri kapsamında küresel düzeyde rekabetçi ve önemli bir ortak. Umuyorum ki, bu anlaşma ile halihazırda sürdürdüğümüz bu yakın ilişkimiz daha da güçlenerek yeni bir ivme kazanacak" dedi.

Müşterilerine olan desteği ve Türk havacılık ve uzay endüstrisinin kapasite ve kalitesini ilerletmedeki rolü nedeniyle TAI ile sektörel ilişkilerini daha da güçlendirecek olmaktan duydukları memnuniyeti vurgulayan Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın da, "Boeing'in kalite standartları, zamanında teslimat ve karşılanabilirlik hedeflerini gerçekleştirmede TAI yakın çalıştığımız üstün performanslı bir tedarikçi oldu. TAI'nin bu bağlamdaki becerilerine ve dünyanın en yenilikçi uçağını üretmedeki özverisine müteşekkiriz" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Detaya dikkat!!! 6 yıl önce Şikayet Et
    "Genç girişimci" diyorlar. Kurcalasan tüm Türkiyede bir elin parmağı kadar " aday" bile çıkmaz! Alabilecek olan da ya 1 ya da daha az kişi olacaktır. Yoksa : "geçen yıl şu kadar kişiye verdiğimiz bu kadar desteği yeniden vereceğiz" derlerdi!!!
    Cevapla