Turkcell ve ZTE’den 5G hamlesi

Turkcell, dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden ZTE ile 5G çalışmaları yapmak amacıyla iş birliği anlaşması imzaladı.

Turkcell ve ZTE’den 5G hamlesi
Turkcell ve ZTE’den 5G hamlesi
GİRİŞ 10.03.2017 11:46 GÜNCELLEME 10.03.2017 11:46

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve ZTE Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi Dr. Zhao Xianming arasında imzalanan anlaşmaya göre Turkcell, ZTE’nin Türkiye’de kuracağı 5G Deneme Sistemi üzerinde 5G servis ve ürünlerini bugünden geliştiren operatörler arasına katılacak.

AMACIMIZ ÖNCÜ OLMAK

5G teknolojileri geliştirilmesi sürecinde ZTE ile imzalanan iş birliği ile ilgili konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “Önümüzdeki dönemde, akıllı arabalardan evlere ve akıllı şehirlere, uzaktan ameliyatlardan inşaat ve maden sektörüne, alışverişten ulaşıma kadar her alanda 5G teknolojisine ihtiyaç duyulacak. Turkcell olarak ülkemizin teknoloji üreten, kendi datasını kendi saklayan ve işleyen bir ülke olması için hem global arenada hem de ülkemizde en iyi şirketler ve üniversitelerle iş birliği yapıyoruz. Amacımız 5G standartlarının belirlenmesinde ve ülkemizde kullanılmaya başlanmasında öncü olabilmek. Bu nedenle bugün ZTE ile imzaladığımız bu anlaşma da büyük önem arzediyor” diye konuştu.

ZTE Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi Dr. Zhao Xianming ise şunları söyledi: “Turkcell ile imzaladığımız iş birliği anlaşması kapsamında önümüzdeki dönemde iki şirket özellikle 5G tarafında daha yakın çalışacak. Turkcell’in ürün servislerinin 5G altyapısına taşınması için yakından çalışacağız ve ZTE’nin küresel 5G standartlaştırma çalışmalarında da Turkcell ile iş birliğimizi genişleteceğiz.” Öte yandan, iki şirket, halihazırda Turkcell’in T serisi cihazlarının geliştirilmesi konusunda iki yıldır beraber çalışıyor.