İtiraf ettiler! DAEŞ'e finansman sağladık

Avrupa'nın ünlü çimento grubu LafargeHolcim Suriye'de DAEŞ'le işbirliği yaptığını itiraf etti.

İtiraf ettiler! DAEŞ'e finansman sağladık
İtiraf ettiler! DAEŞ'e finansman sağladık
GİRİŞ 02.03.2017 16:25 GÜNCELLEME 02.03.2017 16:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fransız ve İsviçreli inşaat şirketi LafargeHolcim Group, Suriye'de bulunan fabrikanın güvenliğini sağlamak amacıyla 2012 ile 2014 yılları arasında Suriyeli militanlara finansman sağladığını itiraf etti.

Le Monde gazetesinin haberine göre şirket yetkilileri, gazeteye Suriyeli silahlı militanlara finansal yardımda bulunduğunu söyledi.

'KABUL EDİLEMEZ ANLAŞMALAR YAPTIK'
 
Habere göre LafargeHolcim, gazeteye, Jalabiya'da bulunan çimento fabrikasının güvenliğinni sğalamak için 'kabul edilemez anlaşmalarda' bulunduklarını ifade etti: "Şimdi bakınca, fabrikanın işlemesi için gereken koşulların sağlanması kabul edilemez olduğunu görüyoruz."
 
LafargeHolcim grubu, para aktarılan gruplar hakkında detay vermedi.
 
LE MONDE: YARDIMLAR DAEŞ'E YARADI
 
Fransız gazete, 2010 yılında Suriye'de faaliyet göstermeye başlayan Fransız Lafarge ve İsviçreli Holcim şirketlerinin oluşturduğu grubun, ülkede çatışmaların patlak vermesiyle DAEŞ militanlarının kontrolüne geçen Jalabiya bölgesinde bulunan tesisini işletebilmek için silahlı militanlara para aktardığını geçen yılın haziran ayında duyurmuştu.
 
Le Monde'a göre bu anlaşmalar, o dönemlerde bölgeye hakim olan DAEŞ'e yaradı.
 
DAEŞ’DEN SERBESTLİK BELGESİ
 
Habere göre şirketin kamyonları, 2013’te bölgede faaliyetlerini yürütebilmek için DAEŞ militanlarının kurduğu kontrol noktalarını geçmek zorundaydı. Bu sıkıntının ‘müzakereler sonucunda’ aşıldığı, hatta DAEŞ’in şirkete geçiş serbestisi taşıyan bir belge çıkarttığı ortaya çıkmıştı. Aynı şekilde fabrika faaliyetleri için  petrol, DAEŞ’in kontrol ettiği rafinerilerden alınıyordu. Şirket, DAEŞ’in 2014 yılında bölgenin tamamını  işgal etmesi üzerine ülkeyi terk etti.

YORUMLAR 7
  • destan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yalandan kim ölmüş
    Cevapla
  • Ali Veysel 7 yıl önce Şikayet Et
    Insanhakları mahkemesine verin Fransızlar ve İsviçreliler kazanır. Çünlü insanhakları sadece Hristiyan ve onlara yalakalık yapan pkk pyd ypg işid gibi örgütler için geçerli. Mesela Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda, terör yasası vardır aöa içinde barındıran zihniyete sahiptir. Türk milletinin kaderi yılmadan Adaleti tesis etmektir.
    Cevapla
  • muşlu 7 yıl önce Şikayet Et
    sadece para vermediniz adam pardon ajan silah ama untmayin ab, abd, rusya yuzyil önce bu coğrafyada mazlum kanı akıttıniz elli yıl sonra 2. dunya savaşinda birbirinizin etini yediniz şimdi aynisini yapiyorsunuz bir birinizin etini yeme zamanı yaklaşiyor
    Cevapla
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de DAEŞ la ilgilenen o kadar gurup açık açık destek veriyorlar. Propagandalarını yapıyorlar. Hemde hukuk mukuk dinlemeden,
    Cevapla
  • B. Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç şaşırmadım nedense. Allah bilir bunun gibi kaç tane daha vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle