Dev firmadan Türkiye'ye büyük yatırım!

Almanya'nın ünlü aks üreticisi olan Saf Holland, Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor.

Dev firmadan Türkiye'ye büyük yatırım!
Dev firmadan Türkiye'ye büyük yatırım!
GİRİŞ 02.03.2017 10:42 GÜNCELLEME 02.03.2017 10:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Düzce'de kurmuş olduğu aks fabrikası ile 150 kişiye istihdam imkanı sağlayacak olan Almanya'nın ünlü aks üreticisi Saf Holland, 5 milyon euro yatırımı ile Türkiye'yi 'hub' yapmayı planlıyor

Düzce’de açtığı fabrika ile önümüzdeki günlerde üretime başlayacak olan Saf Holland açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katılacak.

Globalde 3 bin çalışanı bulunan şirketin cirosu 1 milyar euroyu aşıyor. Şirket, Türkiye pazarına 2011 yılında İstanbul’da açtığı ofisle giriş yaptı.

10 bin m2 kapalı, 3 bin m2 açık alan olmak üzere toplam 13 bin m2 alana sahip olan Saf Holland Düzce Fabrikası, 15 milyon euro yatırım ile hayata geçirildi. 150 kişiye istihdam sunan Saf Holland Düzce Genel Müdürü Bilal Azizoğlu fabrika hakkında bilgiler verdi. Azizoğlu, “Başta Ortadoğu olmak üzere, Afrika, Rusya, Güney Afrika ve ihtiyaç halinde Orta Avrupa’ya Türkiye üretimi ihracat yapılacak. Saf Holland’ın Türkiye’de üretim yapacak olması, ayrıca uluslararası satış, servis organizasyonları ve müşteriler tarafından kabul gören kalitesi de bu işbirliğinde etkili oldu. Yerli üreticilerle de görüştük ama belgelendirme, kalite olarak bizlere yeterli gelmedi. Türkiye’de üretim yapılması da bizim maliyetlerimizi düşürmemiz açısından çok önemli avantaj" açıklamalarında bulundu.

Şirketin 2017 hedeflerine de değinen Azizoğlu, "2017"de mevcut pazar payımızı korumak öncelikli hedefimiz. Uzun vadede üretim yelpazemizi genişleterek treyler aks üretim çeşitliliğini artırmak istiyoruz. Bunun yanı sıra, çekici araçlar için de beşinci teker gibi ürünlerin üretimini Türkiye’de gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

KAYNAK: DÜNYA
YORUMLAR 3
  • yilmaz altun 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlar akıllı köle nerde bol Çin bir Türkiye iki
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan saf saf konuşma
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    kktc yi acaba chp zihniyetli insanlar mı yönetiyor
    Cevapla