Osram'ın Çin'e satışında bir adım daha atıldı

Osram, lamba imalatı yapan bölümünü 400 milyon avro karşılığında MLS adlı yatırımcı firmanın yönlendirdiği konsorsiyuma devrediyor.

Osram'ın Çin'e satışında bir adım daha atıldı
Osram'ın Çin'e satışında bir adım daha atıldı
GİRİŞ 01.02.2017 17:32 GÜNCELLEME 01.02.2017 17:32

Alman Federal Ekonomi Bakanlığı, Osram'ın Çin yatırımcı firması MLS'e devrine yeşil ışık yaktı. Uzun incelemeler sonucunda bu satışın, Federal Cumhuriyet açısından bir tehlike oluşturmadığına karar verildi.

Aydınlatma gereci imalatçısı Osram, bu devirle, 2 milyar avro ciro yapan ve 12.500 çalışan istihdam eden en büyük şubesinden ayrılıyor. Osram, bundan böyle, klasik ampul ve halojen lambalar yerine LED tekniğinde ve özel otomobil aydınlatmada yoğunlaşacak.

Geçen yıl yapılmış bulunan bu satışın Federal Hükümet tarafından onaylanması kesin değildi. Nitekim özel makineler üreten Aixtron'un yine Çin yatırımcılara devri sorunlarla karşılaşmıştı. Osram'ın satışı şimdi de ABD Yabancı Yatırım Komitesi'nin onayını elde etmek zorunda. Zira yabancı bir kişi, eğer ABD'de yerleşik bir firma biriminin satışı yoluyla ülkenin güvenliğini tehlikeye sokarsa, bu satış engellenebiliyor. Dolayısıyla şimdi de bu onay alınmak durumunda.