McDonald's'a mahkemeden şok!

Ünlü İngiliz aşçı Jamie Oliver, tüketim kültürünün en büyük simgelerinden biri olan McDonald’s'a karşı açtığı davayı kazandı.

McDonald's'a mahkemeden şok!
McDonald's'a mahkemeden şok!
GİRİŞ 16.01.2017 12:24 GÜNCELLEME 16.01.2017 12:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ünlü İngiliz aşçı Jamie Oliver, McDonald’s hamburgerlerinin içindeki "et"in, hayvansal yağ hamuru ve amonyaktan oluştuğu defalarca açıklamıştı. Oliver, bu iddiayla kapitalist dünyanın en büyük simgelerinden biri olan McDonald’s'a karşı açtığı davayı kazandı.

Jamie Oliver, kendi dergisi Jamie's Magazine için Instagram'a bu pastayı koydu. Oliver'ın yıllarca süren mücadelesi, kapitalizmin simgesi olarak görülen Mc Donalds yerine butik hamburger yapılması ve yenmesi yönünde. Dünyaca ünlü İngiliz aşçı, yıllarca okul kantinlerinde öğrencilere sunulan yemekler üzerine programlar hazırladı ve çalışmalarda bulundu, bulunuyor. 

Sağlıkaktüel'de yer alan habere göre, Oliver kazandığı davayla, McDonald’s fast food zincirinin gerçek et yerine, kasaplık hayvanın kesiminden geriye kalan et, tendon, yağ ve bağ doku karışımından oluşan macun kıvamındaki bir hamur ile amonyak kullandığını kanıtlamış oldu.

İngiliz aşçı ve televizyon programcısı Jamie Oliver, hamburger ve kızarmış tavukların (nugget) lezzetinin ardındaki ürkütücü gerçekleri ortaya çıkardı. Jamie Oliver’ın ifadesiyle, McDonald’s restoranlarında servis edilen ürünler, besin olarak tanımlanamaz. 

YORUMLAR 3
  • Orhangazi 7 yıl önce Şikayet Et
    Midem bulandı Türkiye'ye geldiğim zaman daima kültürsofrasına bayılırım fakat beklemediğim yerlerde bile bi Burger K yada McDonalds görüyom bi de tıklım tıklım dolu. Çok irenç ve üstelik pahalı. Sanki insanlar fareeti yiyor bide para ödüyor, halbuki fareeti yine hamburger etinden daha proteinli
    Cevapla
  • zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    yazık insanlara yazık. insanlık bu kadar ucuz olmamali
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede bile bunca bol seçenek içinde bile bunların iğrenç hamburgerlerini alanlar var. Lezzetli desen değil, ucuz değil, saglıklı hic değil.. Batı kültürünü temsil eden bir sembol benim gözümde. Batı yalakaları sever sadece
    Cevapla