Bimeks imzayı attı, hisseler fırladı

Teknoloji perakende şirketi Bimeks bankalar ve leasing şirketleri nezdindeki finansal borçları için mutabakat zaptı imzaladı.

Bimeks imzayı attı, hisseler fırladı
Bimeks imzayı attı, hisseler fırladı
GİRİŞ 10.01.2017 11:39 GÜNCELLEME 10.01.2017 11:39

Teknoloji perakende şirketi Bimeks bankalar ve leasing şirketleri nezdindeki finansal borçlarını, 1 yılı ödemesiz 6 yıl vadeli olarak yapılandıran refinansman paketine ilişkin Mutabakat Zaptı imzaladı. Hissseler ilk tepkide yüzde 5,7 prim yaptı.

Anlaşma çerçevesinde, ilk yıl anapara ödemesi yer almazken, ikinci yıldan itibaren anapara ödemeleri başlayacak. Refinanman paketi Türk Lirası cinsinden oluşturularak muhtemel kur dalgalanmalarının getireceği risklerden korunma sağlanırken, faiz maliyeti de şirketin nakit akışını destekleyici şekilde oluşturuldu.

BORÇLAR UZUN VADEYE YAYILDI

Bu işlem neticesinde, finansal borçların uzun vadeli bir ödeme planı ve daha düşük bir finansal maliyet ile refinansmanının yapılması, dolayısıyla şirketin borçluluk seviyesinin azaltılması, nakit akışının ve kar üretme kapasitesinin artması hedefleniyor.

SENDİKASYONDAN VAZGEÇMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Bimeks, 30.06.2016 tarihinde, Körfez ülkelerinden sağlanacak bir sendikasyon ile ilgili görüşmelere başladığını duyurmuştu. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası sürecin uzaması ve döviz kurundaki dalgalanmalar gibi sebeplerle, söz konusu sendikasyon işleminden vazgeçildi ve yurtiçinden sağlanan, sendikasyona göre daha iyi şartlarda ve daha kapsamlı olan bu refinansman paketi üzerinde anlaşma sağlandı.