Katılım Emeklilik, ilk BES sözleşmesini yaptı

Katılım Emeklilik, Otomatik Katılım'daki ilk sözleşmesini Kuveyt Türk ile yaptı.

Katılım Emeklilik, ilk BES sözleşmesini yaptı
Katılım Emeklilik, ilk BES sözleşmesini yaptı
GİRİŞ 03.01.2017 14:42 GÜNCELLEME 03.01.2017 14:42

2016 yılında BES'te 200 bin sözleşmeyi aşarak hedefinin üzerine çıkan Katılım Emeklilik, her hizmetinde olduğu gibi Otomatik Katılım'da da aynı hassasiyetlerle hizmet vermeye devam ediyor. Katılım Emeklilik, 1000'in üzerinde çalışanı olan şirketler için başlayan Otomatik Katılım'ın ilk anlaşmasını Kuveyt Türk'le gerçekleştirdi.

Faizsiz sigortacılığın öncü kuruluşu Katılım Emeklilik, ilk Otomatik Katılım anlaşmasını yaptı.  2017 yılının ilk gününde yapılan anlaşmayla 5 bin 500 çalışanı olan Kuveyt Türk, Otomatik Katılım'a geçişini Katılım Emeklilik ile gerçekleştirdi.

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, "2017 yılına girilmesiyle start verilen Otomatik Katılım'da dün önemli bir anlaşmayı yapmanın ve teknik olarak da binlerce kişiyi kapsayan işlem sürecini başarmanın gururunu yaşadık. Tüm Kuveyt Türk çalışanlarının otomatik katılım işlemlerini başarıyla tamamladık. Teknik ve altyapı hazırlıklarımızı 2016 yılı boyunca sürdürerek tamamlamıştık. Şimdi ise ilk meyvesini görmüş olduk. Katılım Emeklilik, bir seferde bu ölçekte bir toplu katılımı gerçekleştirerek sektöre de örnek oldu" şeklinde konuştu.

2017'DE 250 BİN YENİ SÖZLEŞME HEDEFİ

"2017'de BES'te ve Otomatik Katılım'da toplam 250.000 yeni sözleşmeye ulaşarak yüksek büyüme hızımızı sürdürmeyi hedefliyoruz" diyen Ayhan Sincek, kurumlara olduğu kadar bu süreçte çalışanlara da BES'in avantajlarının iyi anlatılması gerektiğine vurgu yaptı. Sincek şöyle devam etti:

"Otomatik Katılım, BES için çok önemli bir aşama. Tasarrufa dayalı bir gelecek planlamanın önemini bu aşamada iyi anlatmamız gerekiyor. Otomatik Katılım'da da, diğer emeklilik basamaklarında olduğu gibi başlangıç tarihi en önemli unsur. Sistem başlarken sisteme girmiş olmak ve düzenli katkı payı ödemek ileride pozitif anlamda katılımcıya çok fazla kazanım sağlayacaktır. Henüz Otomatik Katılım'ın birinci aşamasındayız ancak bu ilk adımdaki başarı daha sonra gelecek aşamaları da etkileyecek. Bu nedenle bu fırsatı iyi çalışıp çok iyi değerlendirmeliyiz. Tasarruf oranlarımızı arttırmak için kazanılacak bu ivmeyi iyi kullanmamız gerektiğine inanıyorum."