Brezilyalı gıda devi Banvit'e talip oldu!

Brezilyalı gıda şirketi BRF'nin Türkiye'nin en büyük beyaz et ve yem üreticilerinden Banvit'e talip oldu.

Brezilyalı gıda devi Banvit'e talip oldu!
Brezilyalı gıda devi Banvit'e talip oldu!
GİRİŞ 19.12.2016 12:48 GÜNCELLEME 19.12.2016 12:48

Uzun bir süredir dünyanın en büyük beyaz et ihracatçısı Brezilyalı gıda şirketi BRF'nin Türkiye'nin en büyük beyaz et ve yem üreticilerinden Banvit'i alacağı iddia edilirken şimdiye kadar ne resmi bir açıklama yapıldı ne de satış üzerinde mutabakata varıldı.

Bloomberg News'te çıkan haberin ardından gözler bu iki dev şirkete çevrilmişti. Şimdi ise ekonomi kulisleri ve iş dünyası Görener Ailesi'nin Banvit'teki hisselerini devredip sektörden çıktığı iddiaları ile çalkalanıyor. Edinilen bilgiye göre gelişen piyasalarda büyümek isteyen Brezilyalı BRF Grup uzun süredir tesislerde inceleme yapıyor.
 
Satışın eli kulağında ama!
 
Grup ile satış konusunda son noktaya gelindiği, işçilerin rotasyonu ve çıkartılacak personelin tazminat işleri gibi detaylar üzerinde görüşmelerin sürdüğü iddia edilirken, konu hakkında Banvit Ailesinin henüz bir açıklama yapmaması ise dikkat çekici. Satışın yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken Brezilyalı şirketin satın alma işleminden vaz geçip geçmediği konuşulmaya başlandı. Uzun bir süredir dünyanın en büyük beyaz et ihracatçısı Brezilyalı gıda şirketi BRF'nin Türkiye'nin en büyük beyaz et ve yem üreticilerinden Banvit'i alacağı iddia edilirken şimdiye kadar ne resmi bir açıklama yapıldı ne de satış üzerinde mutabakata varıldı. Yaşanan pürüzün satış rakamı konusunda yaşandığı iddia edildi.Ekonomi çevreleri Banvit ailesinden bir açıklama beklerken Şeker Piliç ve Bozlar Piliç’in iflasıyla şok yaşayan sektörde başka bir dev olan Banvit'in ise geleceği merak konusu oldu.
 
Öte yandan kapanan şirketler arkalarında yüzlerce mağdur bırakırken "tavukçuluk" sektöründeki zincirleme iflasların önüne geçmek ve yeni mağdurlar yaratmamak adına Banvit'in satış konusunda harekete geçtiği iddia edildi. Akhisar'da kurulu Keskinler firmasının da arayış içerisinde olduğu iddia ediliyor.
 
Daha önce de çalıştılar

Margarinden lazanyaya pek çok alanda üretim yapan Brezilyalı BRF dünyanın en büyük beyaz et ihracatçısı konumunda bulunurken iki şirket daha önce de beraber çalışmıştı. 2014 yılında Banvit, BRF için sosis üretmek üzere bir anlaşma yapmıştı.