'Bir tek Türkiye'de döviz kullanılıyor'

DeFacto'nun CEO'su İhsan Ateş, faaliyet gösterdikleri 17 ülkesin 16'sında kiraların yerel para birimi ile ödendiğini, yalnızca Türkiye'de döviz kullanıldığını söyledi.

'Bir tek Türkiye'de döviz kullanılıyor'
'Bir tek Türkiye'de döviz kullanılıyor'
GİRİŞ 14.12.2016 09:41 GÜNCELLEME 14.12.2016 12:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Perakende giyim markası DeFacto, yurtdışındaki 100’üncü mağazasını Fas’ın Tanca kentinde açtı. Türkiye dahil 17 ülkede faaliyet gösteren DeFacto’nun toplam mağaza sayısı 419’a çalışan sayısı da 10 bin 250’ye çıktı. Yurtdışı büyüme stratejisi kapsamında öncelikli olarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgelerine odaklanan şirket, Fas’taki mağaza sayısını da kısa süre içinde 5’e çıkarmış oldu.

'MANTIKLI DEĞİL'

DeFacto CEO'su Ateş, gazetecilerin AVM'lerdeki kiraların dövizle alınmasının kendilerini nasıl etkilediği sorusunu da şöyle yanıtladı:

Yurtdışında 16 ülkede mağamız var. Bu ülkelerin birçoğunda da AVM’lerin içinde yer alıyoruz. Fakat hiçbir ülkede mağazalarımız için kiraları dövizle ödemiyoruz. Her ülke, mağaza kirasını kendi yerel para birimi ile alıyor. Mesala Rusya’da Ruble, Katar’da Riyal ile ödeme yapıyoruz. Yurtdışında mağaza sahipleriyle o ülkenin para birimi üzerinden kira anlaşması yapıyoruz. Buna karşın sadece Türkiye’deki AVM'lerde dolar ve euro ile kontrat yapmaktayız. Bu durum sadece bize özel, TL kazanırken dolar ve euro ile kira ödemek mantıklı değil. Böyle bir dönemde TL’ye dönmek en doğrusu olur.”

NTV

YORUMLAR 8
  • Hasan Basri 7 yıl önce Şikayet Et
    turistlik yerlerde alışveriş euruyla bizde
    Cevapla
  • unknown 7 yıl önce Şikayet Et
    geç bile kalındı herşeyde tl kullanılmalı. küresel boyuta ulaşırsa abd nin bittiğinin işaretidir bu..
    Cevapla
  • yoruk 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar kani bozugun oldugu guzel ulkemde,,,malesef boyle beynini dovizle yemis mahluklar oldugu surece bu rezillikler bitmez
    Cevapla
  • YILDIRIMLI - KYSR 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim bildiğim ŞU, Almanyada 500 dolar veya O değerden diğer Dövizi yani yabancı parayı (dolar,pound,sterlin v.s...... bozduramıyorsunuz !!!!!! Türkiye Maşallah TEXAS. Yabancı Para Cirit atıyor.
    Cevapla
  • nefs-i emmare 7 yıl önce Şikayet Et
    tefeci yahudileşme temayülü hepsi biribirinden üstün nefsani azgınlık hatta pkk,fetö gibi bir Şer...şeytan damarlarda dolaşıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle