Tekstil devi Batman'da bir fabrika daha kuracak

Defacto, teşvik paketinin resmileşmesiyle birlikte Batman'da ikinci bir fabrika kurmayı planlıyor.

Tekstil devi Batman'da bir fabrika daha kuracak
Tekstil devi Batman'da bir fabrika daha kuracak
GİRİŞ 14.12.2016 09:36 GÜNCELLEME 14.12.2016 09:36

Defacto’nun CEO’su İhsan Ateş, teşvik paketi resmileştiğinde Batman’a ikinci fabrikayı kuracaklarını söyledi. Ateş, Romanya ve Sırbistan’da ise satın alma görüşmeleri yaptıklarını belirtti

Fas'ta 5'inci yurtdışında ise 100'üncü mağazasını Fas'ın Tanger kentinde açan Defacto'nun kurucusu ve CEO'su İhsan Ateş, Teşvik Yasası Resmi Gazete'de yayımlandığında Batman'a 2'nci fabrikayı yapacaklarını söyledi. Fabrika arsasını aldıklarını ve düğmeye basmak için beklediklerini dile getiren Ateş, "Kazakta bir kısım üretimi yurtdışında yapıyorduk. Batman'daki mevcut fabrikamızda kazak üretiyoruz. Burada Uzakdoğu fiyatlarını yakaladık. Yine ilk etapta kazak üreteceğiz. İstanbul, Sivas ve Batman'dan sonra bu yatırımla 4. fabrikamızı kurmuş olacağız" dedi.

YENİ ORTAK ALMAYACAĞIZ

Toplam mağaza sayısını 419'a çıkardıklarını dile getiren Ateş, "Öncelikli MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) ve CIS (Bağımsız Devletler Topluluğu) bölgelerine odaklandık. 2017'de 125 milyon TL'lik yatırımla 500'ün üzerinde mağazaya ulaşacağız" diye konuştu. Gelecek yıl yurtdışı gelirlerinin genel ciro içerisinde yüzde 20 paya sahip olmasını planladıklarının altını çizen Ateş, "2017'de Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere 20 yeni ülkeye girmeyi ve yurtdışında 70 yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Kazakistan dışında Fas, Güney Irak, Mısır ve Rusya'da açılacak 4 yeni dağıtım merkezini de 2017 yatırım planımıza aldık" dedi. Ateş 2018-19 arasında da halka açılmak için çalışmalara başladıklarını ancak yeni bir ortak almak gibi bir planlarının olmadığını kaydetti.

EN İYİ CİRO IRAK'TA

Irak'ta açtıkları mağazaların bütün mağazalar arasında en fazla ciro yapan mağazalar olduğunu vurgulayan Ateş, "Günlük 2-3 milyon lira ciro yapıyoruz" dedi.

C&A MAĞAZALARI DEFACTO OLDU

Hollandalı perakende zinciri C&A'nın 24 mağazasının satın almasını eylülde tamamladıklarını belirten Ateş, 20 mağazadan 16'sını Defacto'ya dönüştürdüklerini, 4'ünü de yılsonuna kadar açacaklarını kaydetti. Ateş, kalan 4 mağazayı da konumları yüzünden kapattıklarını belirtti. Satın almalara her zaman açık olduklarını ve yeni pazarlara özellikle satın alma yoluyla girmeyi tercih ettiklerini dile getiren Ateş, Romanya'da global bir markanın sahip olduğu 12 mağazayı devralarak pazara girmek için görüşme yaptıklarını, benzer görüşmeyi Sırbistan'da da sürdürdüklerini söyledi.

KİRALARDA TL'YE DÖNÜLSÜN

AVM kiralarında TL'ye dönülmesini desteklediklerinin altını çizen Ateş, "Rusya'da ruble, Kazakistan'da tenge ile kira öderken sadece Türkiye'de dolarla kira ödüyoruz. TL kazandığımız için kiraların da TL olmasından daha mantıklı bir şey olamaz" diye konuştu.