THK'dan FETÖ açıklaması!

THK Başkanı Atılgan, "Çalışmalarımız neticesi FETÖ ile ilişkisi olduğundan şüphelenilen çalışanların iş akitleri sonlandırılmıştır" dedi.

THK'dan FETÖ açıklaması!
THK'dan FETÖ açıklaması!
GİRİŞ 13.12.2016 12:46 GÜNCELLEME 13.12.2016 12:46

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, kurumlarında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkisi olduğundan şüphelenilen çalışanların iş akitlerinin sonlandırıldığını belirtti.

Atılgan, yazılı açıklamasında, bazı basın yayın organlarında THK ve şahsı hakkında asılsız iddialara yer verildiğini ifade etti.

Kendisi ve yönetiminin göreve geldiği günden bu yana terör örgütlerine ilişkin tüm önlemleri, 15 Temmuz darbe girişiminden çok önce aldıklarına dikkati çeken Atılgan, "Devletimizin güvenlik kurumlarına, çalışanlarımızın kimlik bilgileri ile resmi müracaat edilmiş, FETÖ ve diğer yasa dışı örgütlerle ilişiği olan kişilerin bildirilmesi talep edilmiştir. Çalışmalarımız neticesi FETÖ ile ilişkisi olduğundan şüphelenilen çalışanların iş akitleri sonlandırılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

THK'nın İstanbul Laleli'deki otelinin "sözde" bir kontratla 2055 yılına kadar kiralanması dolayısıyla açtıkları davalar ve başlattıkları süreç sonucunda, söz konusu duruma yol açanlar ve zanlıları tarafından "iftira" niteliği taşıyan haberler üretilerek kurumun geri adım atmasının planlandığını ileri süren Atılgan, şunları kaydetti:

"Müfteriler hakkındaki davalar devam etmektedir. THK'nin Laleli'deki oteliyle ilgili geri kazanma mücadelesi verdiğimiz kaybımız 109 milyon dolardır. Hiçbir girişim, kamu malını yağmalamaya kalkışan haramilerle hukuk önündeki mücadelemize engel olamayacaktır. Bununla birlikte böylesine hassas bir süreçte THK aleyhine iftira haber yapanlarla, kaynakları hakkında tüm hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu kıymetli kamuoyumuzla paylaşırız."