Temsa İş Makinaları-Volvo Kamyon iş birliği

Temsa İş Makinaları, Volvo Kamyon ile tüm Türkiye’yi kapsayan tek yetkili distribütörlük anlaşması imzaladı.

Temsa İş Makinaları-Volvo Kamyon iş birliği
Temsa İş Makinaları-Volvo Kamyon iş birliği
GİRİŞ 12.12.2016 15:14 GÜNCELLEME 12.12.2016 15:14

Sabancı Holding iştiraklerinden Temsa İş Makinaları, dünyanın önde gelen ağır hizmet tipi kamyon üreticilerinden Volvo Kamyon ile tüm Türkiye’yi kapsayan tek yetkili distribütörlük anlaşması imzaladı.

İş birliğine ilişkin toplantıda konuşan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, müşterileri için bir çözüm ortağı olan Temsa İş Makinaları'nın, Sabancı Topluluğu bünyesinde, temsilciliğini yaptığı markaların satış ve satış sonrası hizmetlerini veren ve halihazırda yabancı iş ortaklıkları konusunda oldukça tecrübeli bir marka olduğunu söyledi.

Kurtul, 1928’den bu yana büyüyerek dünyanın lider kamyon üreticilerinden olan Volvo Kamyon'un dünya çapında çok güçlü bir merkez, performansı ve dayanıklılığıyla isim yapmış sektörünün en önemli şirketlerinden biri olduğunu belirterek, "Müşterileri için bir çözüm ortağı olan Temsa İş Makinaları'nın, performansı ve dayanıklılığıyla isim yapmış Volvo Kamyon'la yaptığı iş birliğinin sektöre sağlayacağı katkıları şimdiden heyecanla bekliyorum." dedi.

Sabancı Topluluğu'nun yabancı ortaklarla uzun yıllardır süren başarılı iş birlikleri bulunduğunu dile getiren Kurtul, "İnovasyon anlayışımızla da paralel olarak, ortaklıklarımızın getirdiği sinerjinin, bizi daha ileriye ve daha iyiye taşıyacağına yürekten inanan bir kurum kültüründen geliyoruz. Bu ortaklıkların sektörel faydalarının yanı sıra ülkemiz ekonomisine katkısı da yadsınamaz. Bugün bu ortaklıklara Volvo Kamyon’u da dahil etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. İnanıyorum ki, Türkiye pazarında sektörüne çok yeni ve farklı bir anlayış getirecek bir iş birliği olacaktır. Bu iş birliğinin hepimize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Volvo Grup CEO'su Martin Lundstedt da Volvo Grup'da müşterilerinin, yaptıkları işin merkezinde yer aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Müşterilerimizi ve ihtiyaçlarını anlayarak daha başarılı olabilmeleri için onları destekleyebiliriz. İş birliğimizle Temsa İş Makinaları, Volvo Grup’un çok değerli bir iş ortağı olacak ve bizim Türkiye kamyon pazarındaki müşterilerimizle daha yakın olmamızı sağlayacak. Volvo Grup’un global gücü ile Temsa İş Makinaları’nın geniş hizmet ağı ve bilgi birikimi çok iyi olasılıklar barındırıyor. Gelecek zorluklara karşı güçlü bir konumdayız. Artan uzun vadeli sürdürülebilir ulaşım çözümleri ihtiyacını karşılayabileceğimize inanıyorum."

"İki markanın, iş birliğiyle sektöre yeni bir soluk getireceğine inanıyorum"

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu ise Sabancı Topluluğu'nun yabancı iş ortaklıkları konusunda oldukça tecrübeli olduğunu, topluluk olarak global iş dünyasını kendilerine oyun alanı olarak gördüklerini ifade etti.

Hacıkamiloğlu, "Bu anlayışla uluslararası pazarlarda üretim ve satış faaliyetlerimizi sürdürürken, uluslararası iş birlikleriyle de gücümüze güç katıyoruz. Bugün bu anlayışla yeni bir adım atıyoruz. Uluslararası alanda kendini kanıtlamış iki markanın el ele, omuz omuza vererek tecrübelerini, bilgi birikimlerini birleştirdiği bu iş birliğiyle sektöre yeni bir soluk getireceğine inanıyorum. Bu iş birliğinin başarılı sonuçlarını kısa zamanda göreceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

"Volvo Kamyon'u 3 yılda 3 kat ürün ve hizmet büyüklüğüne çıkarmayı hedefliyoruz"

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Cevdet Alemdar, Türkiye'nin üretim ve ihracatla büyüdüğünü, Temsa İş Makinaları olarak, inşaata da, üretime de, ihracata da destek verdiklerini, makine ve teknoloji sağladıklarını anlattı.

Alemdar, Türkiye’de Volvo Kamyon’u 3 yılda 3 kat ürün ve hizmet büyüklüğüne çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, iş birliği ile müşterilerine hem performans ve verimliliklerini artırabilecekleri hem de işletim maliyetlerinde tasarruf sağlayabilecekleri ürünler ve güçlü bir satış sonrası destek programı sunacaklarını bildirdi.

Volvo Kamyon Doğu Pazarları Genel Müdürü Tom Jörning de Türkiye pazarının Volvo Kamyon için önemli bir potansiyel olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye’deki geçmişimiz çok uzun yıllara dayanıyor. 1980’den beri bulunduğumuz Türkiye’de ülkenin geçirdiği hızlı dönüşüme şahit olduk. Son dönemdeki ekonomik dalgalanmalara rağmen Türkiye üst kamyon segmentinde önemli fırsatlar barındırıyor. Uzun vadede, gelecek için çok olumluyuz. Türkiye’nin sağlam kurumları, kültürü, sistemleri ve yatırım yanlısı siyasi devinimi sayesinde ticari kamyon sektörü büyümesini sürdürecektir. Temsa İş Makinaları ile Volvo Kamyon’u bir sonraki aşamaya taşıyacak doğru iş ortağımızı bulduk. İşimizin merkezine koyduğumuz müşterilerimiz, İsveç’in ve Türkiye'nin lider markalarının bir araya gelmesinin farkını hissedecekler."

KAYNAK: AA