Gübretaş bursu için son tarih 9 Aralık

Gübretaş eğitim bursu için 9 Aralık Cuma gününe kadar internet üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Gübretaş bursu için son tarih 9 Aralık
Gübretaş bursu için son tarih 9 Aralık
GİRİŞ 05.12.2016 16:37 GÜNCELLEME 05.12.2016 16:37

Gübretaş'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, tarım sektöründeki nitelikli insan gücünü desteklemeyi amaçlayan şirket, başarılı ziraat fakültesi öğrencilerine 4 yıl boyunca karşılıksız eğitim bursu veriyor. Ekim-Haziran dönemi için aylık 300 lira olarak belirlenen eğitim bursu için 9 Aralık gecesine dek internetten başvuru alınacak.

Ziraat fakültesini bu yıl kazanıp bu burs desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, söz konusu tarihe kadar www.gubretas.com.tr üzerinden formu doldurarak burs için başvuruda bulanilecek. Verilen bilgiye göre, başvurularda çiftçi çocuğu olmak ve ziraat fakültesinin Bahçe Bitkileri, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümlerinden herhangi birinin hazırlık veya 1. sınıfına ilk kez bu yıl kayıt yaptırmış olma şartları aranıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gübretaş Genel Müdür Vekili İbrahim Yumaklı sektörde değişim ve dönüşümün yolunun eğitimden geçtiğine inandıklarını belirterek, "Bu amaçla bir yandan her yıl 2 bine yakın noktada 150 bin çiftçiyi ve ziraat mühendisini bilinçli tarımı yaygınlaştırmak için eğitim toplantılarında buluştururken, diğer yandan yaptırdığımız okul binaları ve üniversite öğrencilerine verdiğimiz burslarla her alanda eğitime ve geleceğe destek oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Gübretaş eğitim bursunu bu yıldan itibaren almaya hak kazanan öğrencilerin isim listesinin, 23 Aralık 2016 tarihinde şirketin internet sitesinden açıklanması planlanıyor.

KAYNAK: AA