Nihat Özdemir CLK'daki ayrılığı anlattı

Limak Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, Cengiz ve Kolin'le ortak oldukları CLK şirketinden ayrılışlarının detaylarını anlattı

Nihat Özdemir CLK'daki ayrılığı anlattı
Nihat Özdemir CLK'daki ayrılığı anlattı
GİRİŞ 31.10.2016 10:53 GÜNCELLEME 31.10.2016 10:53

CLK Boğaziçi Elektrik'te yaşanan sürpriz ayrılık geçen haftanın son iş gününde kamuoyuna yansımıştı. Limak Holding, CLK çatısı altındaki Cengiz ve Kolin gruplarıyla ortaklıklarına son vermişti. Hürriyet yazarı Vahap Munyar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 29 Ekim resepsiyonunda Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir'den sürpriz ayrılığın detaylarını aldı. Nihat ve Ebru Özdemir'in açıklamaları şöyle:

- CLK’da ayrılık neden gündeme geldi? Ortaklarınız Cengiz ve Kolin gruplarıyla aranızda sorun mu çıktı?

- Hiçbir sorun yok. İyi ayrıldık. Bu ayrılık gerekiyordu.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’yı kapsayan Uludağ Dağıtım ve Perakende şirketlerinin kendilerinde kaldığını belirtti:

- Ben zaten Uludağ’da Yönetim Kurulu Başkanı idim. Boğaziçi (İstanbul’un Avrupa Yakası), Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ve Çamlıbel (Sivas, Yozgat, Tokat) Cengiz-Kolin’de kaldı.

Ayrılığın mali portresini merak ettim, Ebru Özdemir yanıt verdi:

- Üç aşağı beş yukarı bir denge sağlandı. Önemli bir ödeme söz konusu değil.

Nihat Özdemir, ilk aldıkları elektrik dağıtım bölgesinin Uludağ olduğuna işaret etti:

- Uludağ’da borç-alacak kalmadı. Sistem iyi oturdu. Boğaziçi’nde borç-alacak söz konusu. Dolayısıyla onları dikkate alınca, biz Uludağ ile elektrik dağıtımında yolumuza tek başımıza devam edeceğimiz için memnunuz.

Nihat Özdemir’e ayrılık açıklamasından bir gün önce kendisini Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) düzenlediği “Adana İnovasyon Haftası”nda izlediğimi anımsattım:

- Orada sohbet olanağı bulamadık ama ayrılıkla ilgili hiç renk vermediniz.

Bunun üzerine yanıta şöyle girdi:

- Ben ayrılıkla ilgili kurayı çekip sonra Adana’ya gelmiştim. Ancak açıklamayı o sırada yapacak durumda değildim.

- Kime hangi şirketin kalacağını kura ile mi belirlediniz?

Ebru Özdemir toparladı:

- EPDK’dan izinler bekleniyordu. Ayrıca muhatap bankalara da durumun önceden bildirilmesi gerekiyordu. O işlemler tamamlandıktan sonra ayrılık anonsunu yaptık.

- Bu ayrılığın arkası gelecek mi?

Nihat Özdemir, Cengiz ve Kolin’le diğer ortaklıklarının sürdüğünü vurguladı:

- 3’üncü havalimanında verilen takvime uymak için tüm ortaklarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı Ankara Garı’nda ortağız. Elektrik üretiminde de ortaklıklarımız var.

Bakalım bu, “iyi ayrılık” ortaklara zamanla nasıl yansıyacak?