Hisse satışlarından 5 milyar yatırım geldi

Murat Ülker, yaptıkları hisse satışıyla 6 yabancı ortakla Türkiye’de 1 milyarlık reel yatırım yaptıklarını, yatırımcı girişinin de 4 milyar lirayı aştığını söyledi.

Hisse satışlarından 5 milyar yatırım geldi
Hisse satışlarından 5 milyar yatırım geldi
GİRİŞ 22.10.2016 12:47 GÜNCELLEME 22.10.2016 12:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Godiva ve United Biscuits gibi dünya devlerini alan Yıldız Holding’in Başkanı Murat Ülker, yaptıkları hisse satışıyla 6 yabancı ortakla Türkiye’de 1 milyarlık reel yatırım yaptıklarını, yatırımcı girişinin de 4 milyar lirayı aştığını söyledi.

Godiva ve United Biscuits gibi dünya devlerini satın alan Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, yaptıkları şirket satışlarının da Türkiye ekonomisine katkı sağladığını söyledi. Ülker’in verdiği bilgilere göre bu satışlar toplamda Türkiye’ye yaklaşık 5 milyar lira yatırım sağladı. Yıldız Holding’in ambalaj şirketi Polinas’ın satın aldığı İtalyan Nuroll’un fabrikasının da bulunduğu Napoli’de Murat Ülker ve Pladis CEO’su Dr. Cem Karakaş, Gözde Girişim CEO’su Mustafa Aydemir, Polinas’tan Sorumlu Başkan Yardımcısı Merih Ceyhan’ın katıldığı sohbet toplantısı düzenlendi. Beşiktaş’ın Napoli’yi 3-2 yendiği Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde yapılan sohbete Murat Ülker, 1944’te Ülker’de bisküvici olarak başladıkları işlerine zaman içinde çikolata ve keki de eklediklerini söyledi. Murat Ülker, bisküvi ve çikolatada ihtiyaç duyduğumuz hammadde ve hizmetleri 1970’lerin Türkiyesi’nde temin edemedikleri için kendi yağını, sütünü ununu ve ambalajını üretmek için satın almalara gittiklerini aktardı.

TÜRKİYE GELİŞTİ

Murat Ülker, şöyle devam etti: “Bu şirketlerin bazılarını öyle büyüttük ki sahalarında lider oldular, yurt dışından ortak olmak isteyen şirketler çıktı. Ana kategorimiz dışında kalan şirketlerimiz de çok başarılı oldular. Ülkemiz de çok şükür gelişti, artık dikey entegrasyon zorunluluğumuz kalmadı. Biz de kapımızı çalan taliplere evet dedik. Bildiğiniz gibi, sırasıyla Ak Gıda’yı ve içecek işimizi Cola Turka, Çamlıca’yı sattık, küçük ortak olduk. Tüm bu devirlerin ülkemize büyük katkısı oldu. Şimdiye kadar 6 yabancı ortağımız ile Türkiye’ye 1 milyar TL’ye yakın reel yatırım yapmış olduk. Yatırımcı girişleri de 4 milyar TL’yi aşıyor.”

Sürekli imaj değişikliğimin nedeni: Derby

Gözde Girişim’in şirketleri tekrar Türkiye ekonomisine kazandırdığını anlatırken, bu şirketlerin kendisine de katkısı olduğunu söyledi. Murat Ülker, “Misal Azmüsebat bir Gözde şirketi. Derby traş bıçağı üretiyor. Bisküvi, çikolata denemek gibi haliyle traş bıçağını da test etmek lazım. Ben de bu vesile ile bir sakallı, bir sakalsız oluyorum. Yani imaj değişikliğimi ürün testine borçluyum.” Murat Ülker, Derby’nin henüz lansmanı yapılmayan üç bıçaklı yeni ürününü de test etmiş.

Koşan ata nal çakanGözde’nin portföyü1.2 milyar TL’ye ulaştı

Yıldız Holding’in gıda dışı işlerini çatısı altında toplayan Gözde Girişim’in yatırım yaptığı şirket sayısı 9’a, portföy büyüklüğü ise 1.2 milyar TL’ye ulaştı. Murat Ülker “Gözde sadece Yıldız Holding’e değil, Türkiye ekonomisine de çok önemli katkı sağlıyor. Türkiye’nin varlıklarını kaybolup gitmekten kurtarıyor, kurtarmakla da kalmıyor değer katıyor” dedi. Gözde Girişim CEO’su Mustafa Aydemir de “Gözde’nin diğer yatırım şirketlerinden en büyük farkı karmaşık satın alma veya finansman işlemlerini çok hızlı yapabiliyor olmasında. Şok Market, buna en büyük örnektir. Biz Şok’ta deyim yerindeyse, koşan ata nal çaktık” diye konuştu. Amabalaj filmi üretiminde (BOPP) üretiminde Avrupa’da tek çatı altındaki en büyük kapasiteye sahip olduklarını ifade eden Polinas’tan Sorumlu Başkan Yardımcısı Merih Ceyhan da şunları söyledi: “Son yıllardaki yatırımlarla kapasitemizi iki katına çıkardık. İstihdam da neredeyse iki katına çıktı. Polinas Türkiye’de lider konumda.”

HEDEF AFRİKA’DA DA LİDERLİK

Yıldız Holding’in global anlamdaki yolculuğunu Pladis CEO’su Dr. Cem Karakaş anlattı. Pladis’in yıl sonuna kadar yüzde 15’lik büyüme hedefini tutturacağını ifade eden Karakaş, hedeflerini şöyle anlattı: “İngiltere ve Türkiye’deki pazar liderliğini koruyacağız. Amerika’da premium çikolatada pazar liderliğini geri kazanacağız. Afrika’da 3 yıl içinde ilk 2 oyuncudan biri olmak istiyoruz. Afrika çok zor bir pazar. Hiçbir rakibimiz orda yok.”

YORUMLAR 1
  • Bilal 7 yıl önce Şikayet Et
    uluslararası olmayı bayağı abartmışsınız korkmayında bir İnşaallah deyin.
    Cevapla