Dev inşaat şirketi TMSF'ye devredildi

Dumankaya ailesine bağlı şirketler "FETÖ’ye finansal destek sağladıkları” gerekçesiyle TMSF’ye devredildi.

Dev inşaat şirketi TMSF'ye devredildi
Dev inşaat şirketi TMSF'ye devredildi
GİRİŞ 24.09.2016 13:14 GÜNCELLEME 24.09.2016 13:14

Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği Halit Dumankaya,Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi, Uğur Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya’a ait şirketlere,TMSF yetkililerinin yönetimorganının tüm yetkilerinikullanmak ve yeni yönetimkurulunu oluşturmak üzerekayyum olarak atanmalarınakarar verdi.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ile şirketin ortakları Halit Dumankaya,Necla Dumankaya, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya’nın mal varlıklarına soruşturma kapsamında el konulmuştu. Nisan ayında da şirketin murahhasüyesi olan baba Halit Dumankaya tutuklanmıştı.

20 BİNİ AŞKIN KONUT YAPTI

Türkiye’nin en çok tercih edilen 5 yaşam alanı geliştirici şirketinden biri olma başarısını yakalayan Dumankaya, 2014 yılı finansal bilgileri ile Capital 500 Türkiye listesinde cirosunu en çok artıran 25 firma arasında 3. sırada yer aldı.

Kent insanının doğal hayata uyumlu bölgelerde yaşama isteğini" göz önüne alarak İstanbul’un çeşitli bölgelerinde her biri farklı bir mimari anlayışa sahip, her biri yeni bir yaşam biçimi sunan projeleri ile bugüne kadar 20.000’i aşkın konutun inşasını gerçekleştirdi.

DEVAM EDEN ÇOK SAYIDA PROJESİ VAR

Dumankaya'nın hali hazırda satışı devam eden çok sayıda konut, ticari alan ve ofis projesi bulunuyor. Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Mozaik ve Dumankaya Miks anılan konut projelerinden bir kaçı.

ERHAN BİRGİLİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bank AsyaYönetim Kurulu eski Başkanı Erhan Birgili de ‘Anayasaldüzeni ortadan kaldırmayateşebbüs etme ve silahlıterör örgütüne üye olmak’suçlarından dün çıkarıldığımahkemece tutuklanarakcezaevine gönderildi.

KAYNAK: DHA