Enerji devinden milyar dolarlık yatırım

Polat Holding YK Başkanı Adnan Polat enerji alanında ortaklarıyla birlikte 1 milyar dolarlık yatırım kararı aldıklarını açıkladı.

Enerji devinden milyar dolarlık yatırım
Enerji devinden milyar dolarlık yatırım
GİRİŞ 04.08.2016 12:43 GÜNCELLEME 04.08.2016 12:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Polat, enerji bürokrasisindeki mevzuat düzenlemeleri biter bitmez Polat Enerji olarak, ortakları EDF ve PSP Investments ile bir ay içinde başlamak kaydıyla 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldıklarını belirtirken, rüzgar enerjisi santralleri (RES) alanında yapacakları bu yatırımın 2 yılda biteceğini bildirdi.

Polat Enerji'nin 650 megavat kurulu kapasitesiyle sektördeki en büyük yatırımcı ve üretici olduğunu vurgulayan Polat, şöyle devam etti:

"Demirer Grubu ve ortaklıklarımızla birlikte 1.100 megavat civarında kurulu gücümüz var. Bu da sektörün yüzde 20'sinin üzerine çıkıyor. Beraber yaptığımız yatırımlar 1,5 milyar doları bulmuştur. Polat Enerji olarak, 1 milyar doların biraz üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Enerji Bakanlığında mevzuatta birkaç değişiklik söz konusu. Bu gerçekleşip önümüz açıldığı anda 1 milyar dolaryatırım yapmaya hazır bekliyoruz. Enerji santrallerindeki yerli imalatla ilgili malzeme ve işçilik payının yükselmesiyle ilgili bir yaklaşım var. Onun olması halinde bizim 2023'e kadar 2 bin megavat daha yatırım planımız var. Bu oranın yatırım tutarı ise yaklaşık 2,5 milyar doların üzerindedir. Siyasi irade önümüzü açarsa 2023'e kadar 3,5 milyar dolarlık yatırımı tamamlamış oluruz."

371 megavat daha yatırım yaparak Soma RES'i tek noktada Avrupa'nın en büyüğü ve dünyadaki en büyük 5'inci rüzgar santrali haline getireceklerini belirten Polat, "Halihazırda 240 megavat güce sahip olan Soma RES, böylece 611 megavat kurulu güce sahip olacak. Şu anda Avrupa'nın en büyük rüzgar santrali 610 megavatla Romanya'da. 350 milyon dolarlık açılış bekleyen bir yatırım, onun üstüne de 500 milyon dolarlık yeni bir yatırımın temelinin atılması Türk toplumuna moral verici bir aksiyon olabilir. Sayın Cumhurbaşkanımıza bunu ileteceğiz. Bakalım fırsat bulup gelebilecek mi? Bize '2 gün sonra gelip açıyorum' derse temelini onunla birlikte atabiliriz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Milli işadamları zor zamanda ortaya çıkar.
    Cevapla