Kale Grubu'ndan 145 milyonluk yatırım

Kale Grubu, yeni granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesislerinin açılışını yaptı ve sinterflex fabrikasının temelini attı.

Kale Grubu'ndan 145 milyonluk yatırım
Kale Grubu'ndan 145 milyonluk yatırım
GİRİŞ 27.07.2016 14:29 GÜNCELLEME 27.07.2016 14:29

Kale Grubu, 59. Kuruluş Yıldönümü ile Geleneksel Seramik Bayramı etkinlikleri kapsamında yeni granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesislerinin açılışını gerçekleştirirken, sinterflex fabrikasının temelini attı.

Kale Grubu tarafından toplam yatırım tutarı 145 milyon lirayı bulan yeni granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesislerinin açılışı gerçekleştirilirken, sinterflex fabrikasının da temeli atıldı.

Kale Grubu'nun 59. Kuruluş Yıldönümü ile Geleneksel Seramik Bayramı etkinlikleri, Çan ilçesinde ikinci gün düzenlenen açılış ve temel atma töreniyle devam etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın katıldığı ve fabrikanın konferans salonunda düzenlenen törende konuşanKale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, grubun kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur'un şiar edindiği Çanakkale ruhuyla sanayi yolculuğuna hızlanarak devam ettikleri söyledi.

Okyay, 59 yıl önce İbrahim Bodur'un diktiği fidanın büyüdüğünü, köklerinin nüfusu 1.000 olan bir ilçeden önce Türkiye'ye, sonra dünyaya yayılan bir çınara dönüştüğünü kaydetti.

"Kale, ithal ikame hedefiyle kurulan bir şirketten, kendi Ar-Ge'sini yapan, ilk milli projelere imza atan, kendi teknolojisini üreten, yerli sanayiyi destekleyen, kendi sistemlerini geliştiren bir şirketler grubuna dönüştü" diyen Okyay, bu topraklardan dünyanın dört bir yanına uzanan, yatırım yapan bir sanayi devi haline geldiğini aktardı.

Okyay, bugün de açılışını yaptıkları ve başlattıkları projelerin Çan'a, Türkiye'ye ve yaptıkları işe her daim güvenlerinin en somut kanıtı olduğunu kaydederek, "59 yıl önce katıldığımız sanayi kervanında milli projelerle, katma değer artırıcı yeni yatırımlarla yola devam edeceğiz, durmayacağız. Tüm bunlarla birlikte tüm grupta 2019 yılına kadar yapacağımız yatırımların tutarı 400 milyon liraya yaklaşacak" diye konuştu.

'İBRAHİM BODUR, ÜLKE EKONOMİSİNE İNANILMAZ KATKILAR VERMİŞTİR'

Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise ortada hiçbir sanayi tesisi ve sanayi birikimi yokken İbrahim Bodur'un Çan gibi küçük bir ilçede dünya devi haline gelecek bir tesis kurduğunu belirterek, "Ve 59 yıl hiç bıkmadan usanmadan çalışmış, didinmiş, ülke ekonomisine inanılmaz katkılar vermiştir" dedi.

Bu sanayi kuruluşunun yükselişinin devam ettiğini dile getiren Erkal, "Bu kuruluş hakikaten ismi gibi Çanakkale'nin kalesi. İsmiyle bu kadar özdeşleşmiş başka bir kurum yok" diye konuştu.

3 TESİSİN YATIRIM TUTARI 145 MİLYON LİRAYI BULACAK

Konuşmalardan sonra Bakan Özlü ve beraberindeki heyet fabrikayı gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra kurdela kesim töreni gerçekleştirildi.

Bu törende fabrika hakkında teknik sunum yapıldı. Sunum sonrası kurdele kesim işlemi gerçekleştirildi. Yeni tesisler için kurban kesildi. Açılışı gerçekleştirilen granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesisleri ile temeli atılan sinterflex fabrikasının toplamda 145 milyon liralıkyatırım tutarını bulacağı kaydedildi.