Merakla beklenen dava başladı

Petrol Ofisi'nde kaçakçılık iddiasıyla Aydın Doğan ile Ersin Özince'nin de aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılanmasına başlandı.

Merakla beklenen dava başladı
Merakla beklenen dava başladı
GİRİŞ 13.07.2016 15:06 GÜNCELLEME 13.07.2016 15:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Petrol Ofisi'nde (POAŞ) örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin aralarında iş adamı Aydın Doğan ile Ersin Özince'nin de bulunduğu 47 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Doğan ve Özince'nin de aralarında bulunduğu bazı sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespiti yapılmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral'in hazırladığı 85 sayfalık iddianame özetlenerek okundu.

Duruşmada sanık avukatlarının talepleri alınıyor.

SUÇLAMALAR

Sabah'ın haberine göre, Doğan Grubu'nun eksik ithalat vergisi ödemek için merkezi Bahamalar'da olan ancak İngiltere'de faaliyet gösteren Point isimli bir şirket kurduğu belirtilerek, 64 sevkıyatta 6.3 milyon dolarlık vergi kaybı yaşandığı dile getiriliyor.

Rusya ve Ukrayna'dan yola çıkan akaryakıt gemisi denizdeyken, içindeki mamule ilişkin evrakların değiştirildiği, petrolün İngiltere'den alınıyormuş gibi evrak düzenlendiğine dikkat çekiliyor. Bu işlemleri Aydın Doğan ve Ersin Özince'nin bilmemesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu ifade ediliyor.

İddianamede, aralarında işadamı Aydın Doğan, Ersin Özince, Hanzade Doğan Boyner, İmre Barmanbek'in de bulunduğu 47 şüpheli hakkında "kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet", "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma" suçlarından hapis cezaları isteniyor.

Doğan ve Özince'nin 8.5 yıldan 24.5 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. Diğer 45 şüpheli hakkında da çeşitli oranlarda hapis cezaları isteniyor.

YORUMLAR 1
  • summak 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana ve yedi sülanene çaldıklarını yedirmesin
    Cevapla