Sahur sahibinden.com'a yaradı

Sahibinden.com'un kullanıcı sayısında, sahur vakitlerinde yüzde 110'luk artış kaydedildi.

Sahur sahibinden.com'a yaradı
Sahur sahibinden.com'a yaradı
GİRİŞ 19.06.2016 19:12 GÜNCELLEME 19.06.2016 19:12

Sahibinden.com açıklamasına göre, 6 Haziran’da başlayan ramazan ayıyla değişen uyku saatleri ve yeme-içme düzenleri, tüketicilerin on-line alışveriş alışkanlıklarına da yansıdı. Sahibinden.com, sahur saatleri içinde site ve mobil trafiğinde yaşanan değişiminin yanı sıra kullanıcıların on-line alışveriş tercihlerine ilişkin verilerini açıkladı.

Verilere göre, ramazan başlangıcından bu yana site içi genel trafik yüzde 6 artarken 01.00 - 05.00 saatlerinde kullanıcı sayısı yüzde 110 arttı. Ayrıca kullanıcıların sahura kadar sitede geçirdiği sürede de yüzde 17'lik artış gözlemlendi.

Kullanıcıların ramazanda, alışverişlerinde özellikle mobili tercih ettiği görüldü. Sahuru beklerken en yüksek trafik saat 03.00 civarında gerçekleşti ve bu saatte sahibinden.com'un Android mobil uygulamasında yüzde 408, IOS uygulamasında yüzde 390 trafik artışı yaşandı.

Kullanıcıların sahur saatlerinde en çok baktığı kategoriler değişmedi, "emlak" ve "vasıta" kategorilerini "alışveriş" takip etti. Ramazanda özellikle karavan ilanlarına ilginin arttığı kaydedildi.

Sahurda trafik artışının en çok görüldüğü iller ise Gaziantep, Konya ve Ankara oldu.