Mustafa Koç'un ismi orada yaşatılacak

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ünlü işadamı Mustafa Vehbi Koç’un adının verildiği spor salonunun açılışı bugün yapıldı.

Mustafa Koç'un ismi orada yaşatılacak
Mustafa Koç'un ismi orada yaşatılacak
GİRİŞ 09.06.2016 15:51 GÜNCELLEME 09.06.2016 15:51

Bursa’daki TOFAŞ Fabrikası’nda yapımı tamamlanan, geçen 21 Ocak`ta vefat eden Mustafa V. Koç’un adının verildiği spor salonu, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ve Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un katıldığı törenle açıldı.

Spora katkı sağlamak amacıyla inşa edilen ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü sırada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Mustafa Vehbi Koç’un adının verildiği spor salonunun açılışı bugün yapıldı. TOFAŞ fabrikasında düzenlenen Mustafa V. Koç Spor Salonu açılış törenine, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding ve TOFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, merhum Mustaf V. Koç’un eşi Caroline Koç, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, Türkiye Basketbol Federasyonu As Başkanı Efe Aydan ve TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Okan Baş’ın yanı sıra davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Okan Baş, "Temellerini Şubat 2015’te attığımız salonumuzun açılmasını sabırla bekledik. Yıl boyunca özveri ile tempoyu hiç düşürmeden mücadele eden takımımızı kutlamak istiyorum. Önümüzdeki sezon Basketbol Süper Lig’de TOFAŞ’ı çok büyük başarılar bekliyor. Sezonun başında Mustafa Bey ile karşılaştığımızda maçlara gelmeyi çok istiyordu. Bugünleri görebilseydi gurur duyacaktı. Spor salonumuzun Mustafa Koç ismini taşıyacak olması büyük anlam ifade ediyor. Tesisimiz yalnızca spor kulübümüze değil, yerel spor kulüplerimize de hizmet verecek. Çalışanlarımızın çocukları da hafta sonları tesisten faydalanabilecek" dedi.

’BU GÜNLERİ HEP HAYAL ETTİM’

Baş’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan, "Ben hep bugünleri hayal ettim. Bugün çok mutluyum kulübüm böyle bir salona kavuştuğu için. Böyle bir organizasyonun içinde pay sahibi olmak bana çok mutluluk verdi. Türk basketbolunun önemli kulüplerinden bir tanesi Tofaş Spor Kulübü. Gerçekten uzun yıllardan beri Türk basketbolunda böyle bir yatırım yapılmadı. Burada nice sporcular çıkacak. Bu salonun yapılmasında bize destek olan Koç ailesine, Tofaş topluluğuna teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmasına terör saldırılarında hayatını kaybedenleri rahmetle anarak başlayan Koç Holding ve TOFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, "Geçtiğimiz iki günde İstanbul ve Midyat’ta yaşanan terör saldırılarından dolayı derin bir üzün duyduğumu belirtmek isterim. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Kuruluşundan bu yana alt yapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve sahip olduğu bilgi birikimini Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin gelişimine yönelik faydaya dönüştürülmesinin topluluk açısından önemli olduğunu vurgulayan Ömer Koç, şöyle devam etti:

"Çok değerli isimler TOFAŞ Spor Kulübü’nden dünyaya açılmıştır. Antrenörler, yönetici olacak seviyelere yükselmiştir. TOFAŞ Spor Kulübü Bursa’ya önemli şampiyonluklar hediye etmiştir. Bu tesis spora başlamak isteyen binlerce sporcu adayının okulu olmayı sürdürecektir. Bursa’ya yeni bir spor salonu kazandırıyoruz. Spor salonumuz çalışanlarımızın yanı sıra Bursa amatör spor kulüplerine de açık olacaktır. Sporcuların yetişmesinde önemli bir rol üstlenecektir. Bu açılışın kulübümüzün basketbol süper ligine yükselme başarısı gösterdiği döneme denk gelmesi güzel bir tesadüf olmuştur. Takımımız Play Off’u namağlup tamamladı. Bu yıl kendilerini daha heyecanlı bir sezon bekliyor. Takımımızı önümüzdeki sezon daha güçlü göreceğimize eminim. Tüm kadroyu bir kez daha yürekten kutluyorum."

ÖMER KOÇ:  NİCE GENÇLERİN BURADA YETİŞMESİ ÜMİDİYLE

Ömer Koç, bu spor salonunun Koç Ailesi için duygusal bir önemi olduğunu da kaydederek, "Açılışını yaptığımız tesis merhum Mustafa Koç’un anısına yapılmıştır. Sevgili abimin sportmen kimliğinin burada yaşatılması ve spora verdiği değerin gelecek nesillere aktarılacak olmasından mutluluk duyuyorum. Bu önemli tesisin geçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik ederim. TOFAŞ Spor Kulübü’nün destekçisi olanlara da teşekkür ediyorum. Bursa Valiliği ve Belediye başkanlığı başta olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Nice gençlerin burada yetişmesi ümidiyle" dedi.

Konuşmaların ardından 3 ayrı basketbol sahasının yanı sıra, fitness merkezi, fuaye alanı, soyunma odaları ve rehabilitasyon merkezinin bulunduğu Mustafa V. Koç Spor Salonu’nun açılışı yapıldı. 5 bin 800 metrekarelik alana kurulu tesis binlerce sporcuya hizmet vermesi bekleniyor. Parke ve potaları NBA standartlarını taşıyan spor salonunun, toplam saha alanı ise 2 bin 600 metrekare. Spor salonunda sahalar perdeler ile ayrılabilirken, gerektiğinde voleybol, masa tenisi gibi farklı spor dalları için de kullanılabiliyor.