İşte PayPal'ın Türkiye'den çekilme nedeni

Türkiye'deki faaliyetlerini durduran PayPal için BDDK suçlanırken işin aslının istenen ayrımcılık olduğu ortaya çıktı.

İşte PayPal'ın Türkiye'den çekilme nedeni
İşte PayPal'ın Türkiye'den çekilme nedeni
GİRİŞ 01.06.2016 16:13 GÜNCELLEME 01.06.2016 16:14

Online ödeme sistemleri arasında bulunan dünyaca ünlü PayPal, yaptığı açıklamayla Türkiye'deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Türkiye'den gidişine gerekçe olarak BDDK'ya yaptıkları lisans başvurusunun reddedilmesini gösteren PayPal geri adım attı.

BDDK PAYPAL'A İNSİYATİF VERMEDİ

Türkiye'de kişisel bilgiler ve para transferleri ile ilgili yeni kararlar alındı. Bu kararlardan biri de Türkiye vatadanşının bilgilerini saklıyor ve parar işlemleri yapıyorsan bunu Türkiye'deki serverlar üzerinden yapmak zorundasın. Bu sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa ülkelerinde geçerli bir şart oldu. Ama PayPal ve benzeri şirketler ben senin ülkenin kanunlarını tanımam, vergi vermem ama vatandaşının bilgilerini ve parasını alırım yönünde hareket ettikleri için BDDK lisans istediği reddetti.

PAYPAL GERİ ADIM ATTI

PayPal'da lisans isteğinin kabul edilmemesi üzerine Türkiye'den çekilerek kötü imaj yaratmaya çalışıyor. BDDK'nın kararlı tutumu sayesinde geri adım atmak zorunda kalan PayPal, yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönünde çalışma yürüttüklerini de açıkladı.