ISMMMO seçimleri bu hafta sonu yapılacak

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası(İSMMMO) 29 Mayıs'ta gerçekleştireceği olağan genel kurul ile yeni başkanını seçecek.

ISMMMO seçimleri bu hafta sonu yapılacak
ISMMMO seçimleri bu hafta sonu yapılacak
GİRİŞ 26.05.2016 12:29 GÜNCELLEME 26.05.2016 12:29

Türkiye'nin en büyük meslek örgütlerinden İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nı seçim heyecanı sardı. 40 bine yakın üyenin 26 yıldır temsil edilemediğini ifade eden Meslekte Birlik Adayı Adem Çalışkan, "Mesleğimize itibarını geri kazandıracağız. Muhasebecilerin alacağı kalmayacak. Şimdi hesap zamanı" dedi.

Yaklaşık 40 bin üyesi bulunan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) seçimli genel kurulu 28-29 Mayıs tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Meslekte Birlik Grubu'nun 8 maddelik taahhütle başkan adayı olarak gösterdiği Adem Çalışkan, odanın 26 yıldır aynı anlayışla yönetildiğini, bu nedenle artık değişimin zorunlu olduğunu söyledi.

BORCU OLAN, MUHASEBECİ DEĞİŞTİREMEYECEK

Çalışkan, Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası Birliği (TÜRMOB) öncülüğünde Gelir İdaresi Başkanlığı, odalar ve bankalar arasında yapılacak protokollerle tahsilat sorununu çözeceklerini belirtti. Başkan adayı Çalışkan, “Seçimin ardından ilk olarak bir meslektaşımıza borcu olan mükellefin, borcunu ödemeden başka bir meslektaşa geçmesini önleyecek çalışmaları yaparak haksız rekabete ve yüzde 40'lara varan tahsilat sorununa neşter vuracağız” dedi.

MESLEKİ SORUNLAR 26 YILDIR BİRİKİYOR

Mesleki sorunların mevcut oda yönetiminin popülist ve günü kurtarma anlayışı sebebiyle 26 yıldır biriktiğini savunan Çalışkan, yeni İSMMMO ile büyüyen Türkiye'nin en önemli destekçisinin serbest muhasebeci ve mali müşavirler olacağını söyledi. Çalışkan, göreve geldiklerinde bütüncül bakış açısıyla meslek yasasına ve meslekteki dönüşüme odaklanacaklarını ifade ederek, öncelikle mesleğin en çok ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeler için çalışacaklarını, yeni iş ve faaliyet alanları oluşturacaklarını, böylece mesleki dönüşümün ilk adımını atacaklarını bildirdi. Taban ücret uygulaması konusunda adaletli düzenlemeler yapılması için çalışacakları bilgisini veren Çalışkan, ücret tarifesini şekilden ibaret olmaktan çıkartıp, gerçekçi ve uygulanabilir kılmak için irade ortaya koyacaklarını vurguladı.

SAYGINLIĞI KAZANACAĞIZ

Çalışkan, serbest muhasebeci ve mali müşavirliğin Türkiye'de mesleklerin itibar sıralamasında 34'üncü sırada olduğunu dile getirerek, “Yeni yönetim meslek itibarı kazandıracak çalışmaları yapacak. Şimdi hesap zamanı” diye konuştu.