Ve Bank Asya'nın kaderi belli oldu!

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'den Bank Asya'nın satış sürecine dair önemli açıklamalar geldi.

Ve Bank Asya'nın kaderi belli oldu!
Ve Bank Asya'nın kaderi belli oldu!
GİRİŞ 10.05.2016 11:49 GÜNCELLEME 10.05.2016 16:08
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

BBDK Başkanı Mehmet Akben’den, Bank Asya’nın satış sürecine yönelik önemli açıklama geldi. Akben, “Bank Asya süreci TMSF tarafından yönetiliyor, ay sonuna kadar satış ya da tasfiye olacak” dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Bank Asya'nın bu ay sonuna kadar satılamaması halinde lisansının iptal olacağını ancak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) bankayı satın almak ile ilgilenen kurumlarla görüştüğünü söyledi.

Katıldığı konferansta gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Akben, bankanın bu ay sonuna kadar satılacağını ya da tasfiye edileceğini hatırlatarak, "Bank Asya süreci TMSF tarafından yönetiliyor. Eğer bir satış olmazsa lisans iptali olur, bunu da BDDKyapar. Şu an TMSF'nin satış için görüştüğü kurumlar var, bir ya da birden fazla olabilir" dedi.

20 YIL ÖNCE KURULDU

Bank Asya, geçtiğimiz yıl mayıs ayında BDDK kararı ile TMSF'ye devredilmişti. Ekim 1996'da Asya Finans Kurumu A.Ş olarak kurulan Bank Asya'da mevcut unvan Aralık 2005'ten itibaren kullanılmaya başlandı. Kasım 2014'te 202 şubesi bulunan Bank Asya'nın hali hazırda Türkiye genelinde 200 şubesi bulunuyor.

YORUMLAR 15
  • my abdurrahman 7 yıl önce Şikayet Et
    ziraat yada vakif katilima satilsin
    Cevapla
  • cüneyt 7 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür bugünleri gösteren Allaha gülenin cahil şakirtleri pişkinliklerinin farkında bile değiller ya bu onların yanına kar kalmaz haktan hukuktan bahsederler kılıçdaroğlunun yazılı metinlerini onlar hazırlar aslına bakarsanız cemaatin yemediği hak yapmadığı yolsuzluk kalmadı yatacak yerleri yok GÜLEN hak haktır
    Cevapla
  • Başarılı 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapanlara bakiyorum da vatanini satan bankaya destek cikiyorlar. asya diye isim bile kalmasin gerekirse!
    Cevapla
  • vatan haini cemaat 7 yıl önce Şikayet Et
    tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yiyen cemaatin karanlık hainleri güzel ülkemizi zindana çevirecek ve dış güçler kansız bir şekilde Türkiyeyi ele geçirecekti cemaatte bulunan herkes şu an için vatan hainnidir ve vatandaşlıktan çıkarılmalıdır
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    gelsin tazminattan paracıklar. vatandaşım da paralel paralel inlesin dursun.
    Cevapla
  • fatihin fedaisi 7 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle dogru..önümüzdeki 10 sene tazminat ile gececek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle