Kartal’a 180 milyon dolarlık AVM

AnatolIum Alışveriş Merkezleri'nin 3'üncüsü İstanbul Kartal'da açılıyor.

Kartal’a 180 milyon dolarlık AVM
Kartal’a 180 milyon dolarlık AVM
GİRİŞ 20.04.2016 09:57 GÜNCELLEME 20.04.2016 09:57

Maya Grubu, Türk sanayisinde enerji yatırımları ile adından söz ettiren Yılsan Holding’in iş ortaklığıyla; ofis, home ofis ve alışveriş merkezi konseptlerini içeren karma bir yaşam alanı olarak kurgulanan Anatolium Marmara projesiyle yılda 15 milyon ziyaretçi ağırlamayı planlıyor. 250 bin metrekare brüt inşaat alanı olan proje için 180 milyon dolar yatırım öngörülüyor. 

60 bin metrekare...

Maya Holding ve Ikea Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, Maya Grubu’nun, bugüne kadar 2.5 milyon metrekareden fazla  konut, iş merkezi, alışveriş merkezi ve turistik tesis yatırımı gerçekleştirdiğini hatırlattı. Özsüer, “Alışveriş merkezi yatırım ve geliştirme projelerinden Anatolium Alışveriş Merkezleri’nin ilki 2010 yılında Bursa’da, ikincisi 2011’de Ankara’da açıldı. Üçüncü proje ise İstanbullular için yeni bir cazibe merkezi olacak” dedi.

Maya Holding ve Ikea Türkiye CEO’su Fuat Atalay, Anatolium Marmara’nın 60 bin metrekarelik kiralanabilir alanıyla 150’nin üzerinde mağazaya ev sahipliği yapacağını söyledi. Atalay, “Grubumuzun franchise haklarına sahip olduğu IKEA Türkiye’nin İstanbul’daki 3’üncü, Türkiye’deki 6’ncı mağazası, Anatolium Marmara’da yer alacak. Anatolium Marmara, E5 karayolu üzerinde, Kartal Adliyesi’nin karşısında konumlanıyor. Sadece Kartal’da değil tüm Anadolu Yakası’nda yaşayanların  beklentilerini karşılayacak” dedi. 

Adalar manzaralı kule de yaptı

Atalay, AVM’nin yanında yükselecek, 38 kattan oluşan Maya Anatolium Tower binasının ise 45 bin metrekarelik satılabilir veya kiralanabilir alana sahip olacağını dile getirdi. Atalay, “Bina, özgün mimarisi ve teknolojik yapısıyla İstanbul’un simgelerinden biri olacak. Kule, yüzde 80’i Adalar manzarasına sahip akıllı ofisleri, kiralanabilir ortak mekânları, esnek ve ergonomik çözümleriyle keyifli ve konforlu bir çalışma ortamı sunacak” diye konuştu.