'Türkiye'nin e-ticarette yıldızı parlayacak'

GittiGidiyor Genel Müdürü Kantarcı: Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye’nin, yıldızı parlayan e-ticaret ülkesi olması kimseyi şaşırtmayacaktır

'Türkiye'nin e-ticarette yıldızı parlayacak'
'Türkiye'nin e-ticarette yıldızı parlayacak'
GİRİŞ 05.04.2016 11:37 GÜNCELLEME 05.04.2016 11:37

İnternetten alışveriş sitesi eBay’in Türkiye'deki iştirakı GittiGidiyor'un Genel Müdürü Öget Kantarcı, ülkedeki e-ticaret hacminin gelecek dönemde daha da büyüyeceğini belirterek, "Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye’nin, yıldızı parlayan bir e-ticaret ülkesi olması kimseyi şaşırtmayacaktır" dedi.

Kantarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, e-ticaret alışkanlıklarının ülkeden ülkeye farklılık gösterdiğini, Türkiye’nin ikinci el algısıyla bundan 15 yıl önce tanıştığını söyledi.

Beş yıl içinde Türkiye’de e-ticarette büyümenin yüzde 20’nin altına düşmesini beklemediklerini dile getiren Kantarcı, sürekli büyüyen yeni ve genç bir pazar olduğu için yatırımcıların ilgisinin arttığını ifade etti.

Türkiye'de insanların internetten alışveriş yapmasının ana sebebi olarak, tüketiciye uygun fiyatlara aradıkları ürüne erişim kolaylığı sağlanması olduğunu gösteren Kantarcı, "Ayrıca bir mağazaya gitmekle zaman kaybetmek istemeyenler, fiyat karşılaştırması yaparak akıllı alışverişin yolunun online alışveriş olduğunu düşünenler artık e-ticaretten vazgeçemiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kantarcı, eBay’in Avrupa’daki büyümesinde GittiGidiyor'un önemli katkı sağladığına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bu satın alma Türkiye’de e-ticaret sektöründe en büyük ilk yabancı yatırımı olup bu gelişme ardından birçok yabancı yatırımcı daha, Türkiye’deki e-ticaret sektörünün sunmuş olduğu fırsatlara gözünü çevirdi. Ardından bu yönde birçok satın alma ve ortaklığa şahit olduk. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde Türkiye’de perakende markalarının e-ticaret yapılanmalarının ciddi oranda artacağını tahmin ediyoruz. Genç neslin potansiyeline, sayısına baktığımızda önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye’nin, yıldızı parlayan bir e-ticaret ülkesi olması kimseyi şaşırtmayacaktır.”

KAYNAK: AA