"Simiti Türk olmayanlar yapacak"

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Kavukcu, zamanla simit yapımının yaygınlaşacağını ve simidi sadece Türklerin yapmayacağını söyledi.

"Simiti Türk olmayanlar yapacak"
"Simiti Türk olmayanlar yapacak"
GİRİŞ 26.03.2016 12:38 GÜNCELLEME 26.03.2016 12:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gün programı 'Global Marka Yolculuğu' paneliyle başladı. 

Panelde konuşan Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, dünyanın farklı ülkelerinde simit yapımının yaygınlaşacağını ve simidi sadece Türklerin yapmayacağını söyledi. 

Global marka olma yönünde doğru partnerlerle çalışmanın önemine değinen Kavukcu, "Şu anda Ortadoğu'da 72 mağazamız var. İnsanlar bana soruyor müşterileriniz "Türk mü?" Mesela Londra'da ki mağazamızda müşterilerimizin yüzde 98 yabancı. Suudi Arabistan'da ilk mağaza açtığımızda 4 yıl uğraştık. Baktık ki biz bu işi orada götüremiyoruz, doğru bir partner bularak işimizi yaptık ve başarılı olduk" dedi.

Simit Sarayı olarak dünya markası olacaklarına inandıklarının altını çizen Kavukçu, "Şimdi bize neden Simit Sarayı'nı satmıyorsun diyenler var. Eğer ben bunu satıp başka bir işten 2.5 kat kar edeceksem satayım. Zaten şirketi senden satın alan adam kar etmek için alıyor" diye konuştu. 

Türkiye'de simit markası konusunda taklitler olduğundan şikayetçi olan ve bu konuda Çin'in önüne geçtiğimizi anlatan Kavukcu, "Bundan sonra simidi Türk olmayan insanlarda yapmaya başlayacak. Ve biz taklitte Çin'i geçmiş durumdayız. Yatırımlar devam edecek ve bundan sonra simidi ilerde dünyanın her yerinde yiyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • dogru. 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen Mekke gibi bir yerde bir simiti 10 liraya satarsan adamlar kari gorur ve simit yaptim diye cikarlar yarin ortaya.
    Cevapla
  • ismail yildiz 8 yıl önce Şikayet Et
    güvenilen uzun zaman secilen islam partiside TÜRK Patenleri Markalari koruyamadi,,
    Cevapla
  • isa 8 yıl önce Şikayet Et
    ne demek Londra'da ki müşterilerin yüzde 98i yabanci. Adama gülerler yahu
    Cevapla