Rockefeller petrolden çekiliyor!

Rockefeller ailesi, fosil yakıtlar ve hidrokarbon kaynaklardan yatırımlarını çekeceğini açıkladı.

Rockefeller petrolden çekiliyor!
Rockefeller petrolden çekiliyor!
GİRİŞ 24.03.2016 09:45 GÜNCELLEME 24.03.2016 09:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Petrol endüstrisinin oluşumuna yön veren dünyaca ünlü Rockefeller ailesi, fosil yakıtlar ve hidrokarbon kaynaklardan yatırımlarını çekeceğini açıkladı. 

Rockefeller Aile Fonu (Rockefeller Family Fund), çevresel etkenlere ve iklim değişikliğine vurgu yaparak yayınladığı açıklamada, petrol şirketlerindeki hisselerini elden çıkaracağını bildirdi. 

Küresel toplumun fosil yakıtları ortadan kaldırmaya çalıştığı bir dönemde bu yakıtların hala kullanıldığına finansal ve etik olarak anlam verilemediği kaydedilen açıklamada, petrol şirketlerinin de hidrokarbon arama faaliyetlerde mantıklı bir anlamın bulunamadığı belirtildi. 

Rockefeller'e tepki

Geçen yılın sonunda Paris İklim Zirvesi'nde alınan kararlara dikkat çekilen açıklamada, "Gelecek on yıllarda, insanlık ve doğal ekosistemlerimizin hayatta kalması için bir umut varsa, şu ana kadar bulunan rezervleri de yerin altında bırakmalıyız" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Rockefeller ailesinin petrol endüstrisinden uzun yıllar boyunca kar ettiği anımsatılarak, "Ancak tarih ilerliyor, ve de ilerlemeli" ifadesine yer verilirken, John D. Rockefeller'ın 19'uncu yüzyılda kurduğu Standard Oil şirketinin bugünkü bir uzantısı olan ExxonMobil firması da eleştirildi. 

Dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz şirketlerinden olan ExxonMobil'in davranışlarının "ahlaken ayıplanacak" nitelikte olduğu savunulan açıklamada, şirketin 1980'lerden bugüne halkı iklim değişikliği konusunda yanlış yönlendirdiği de iddia edildi. 

Açıklamada, Rockefeller Aile Fonunun en kısa sürede sahip olduğu ExxonMobil hisselerini elden çıkaracağı vurgulanırken, bu hisselerin miktarı hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi. 

YORUMLAR 2
  • eemree 8 yıl önce Şikayet Et
    Çekilecekmiş,bende inanadım..
    Cevapla
  • amca 8 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın petrolle işi bitmiştir.
    Cevapla