Aydın Doğan devleti böyle dolandırmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı POAŞ yolsuzluğunun ayrıntılarını paylaştı.

Aydın Doğan devleti böyle dolandırmış
Aydın Doğan devleti böyle dolandırmış
GİRİŞ 22.03.2016 09:25 GÜNCELLEME 22.03.2016 09:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

POAŞ AB dışı ülkelerden aldığı akaryakıtı İngiltere’de kurduğu şirket üzerinden Türkiye’ye aktararak 6.3 milyon dolarlık vurgun yaptığı belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın POAŞ'ın soruşturması kapsamında Doğan Holding patronu Aydın Doğan ve kızı Hanzade Doğan Boyner ve İş Bankası eski Genel Müdürü Ersin Özince'nin de  aralarında bulunduğu 47 şüphelinin yolsuzlukları nasıl yaptığı anlatıldı.

İddianamede, Petrol Ofisi’nin AB üyesi olmayan ülkelerden akaryakıt aldığı, eksik ithalat vergisi ödemek üzere İngiltere’de faaliyet gösteren Lysa isimli bir şirket alıp adını Point olarak değiştirdiği belirtildi. İddianamade  akaryakıtı bu şirket üzerinden alındı gibi göstermek suretiyle AB ülkelerinden alınan mamullerdeki vergi muafiyetinden yararlanıldığı vurgulandı. Bu yolla  vergi kaçırıldığı ortaya çıktı.  Akaryakıt dolu gemilerin evraklarında seyir halindeyken 64 kez oynama yapıldığı belirtildi.Devlete 6.3 milyon dolar zarar verildiği belirtildi. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 3
  • akif 8 yıl önce Şikayet Et
    baklava çalsaydı içeri alınırdı
    Cevapla
  • kabzacı 8 yıl önce Şikayet Et
    63 milyar dolar olarak tahsil edilmeli iş bankasına doğan holdinge boynere ve azılı chp lilerin tüm şirketlerine el konulmalı para yetmediği yerde üzerlerindeki dona kadar alınıp sürgün edilmeli bunların bu vatanda yaşamaya hakkı yoktur hele o leşlerinin bu vatan topraklarını kirletmeye hiç hakkı yoktur aydın doğan ve chp anadoluda tüm kötülüklerin anasıdır.
    Cevapla
  • Temel candan 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerikaya mesaj olur doganin tutuklanmasi
    Cevapla