Şahenk Meksika mutfağını İstanbul'a getiriyor

Doğuş Grubu, Meksika mutfağını Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor.

Şahenk Meksika mutfağını İstanbul'a getiriyor
Şahenk Meksika mutfağını İstanbul'a getiriyor
GİRİŞ 21.03.2016 09:41 GÜNCELLEME 21.03.2016 09:41

Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şehenk, gözünü Latin mutfağına çevirdi. Şahenk, dünyaca ünlü Meksikalı bir restoran zincirini Türkiye'ye getirme kararı aldı. İlk restoranın adı ise Cantina Laredo. Özellikle restoran yatırımlarıyla tanınan ABD merkezli Consolidated Restaurant Operations, Inc. (CRO) bünyesindeki Cantina Laredo için anlaşma tamamlandı.

Doğuş Grubu ve CRO şirketi ile yapılan anlaşmayla Cantina Laredo'nun 3 yıllık planında 4 şube açılması var. Restoranların İstanbul ile sınırlı kalmayacağı, Anadolu'da büyük kentlerde açılacağı kaydediliyor. Türkiye'nin sofistike bir mutfağa sahip olduğunu dile getiren Ferit Şahenk, Cantina Laredo ile de Meksika mutfağını buluşturacaklarını söyledi.

Dünyada 39 şube

ABD'li Consolidated Restaurant Operations'un CEO'su John D. Harkey ise "Kurulduğu 1984 yılından bu yana Cantina Laredo, Meksika mutfağına modern bir tat verdi. Türkiye'de Doğuş Grubu ile birlikteliğimizle büyüyeceğiz" dedi. Meksika mutfağının en önemli oyuncularından biri olan Cantina Laredo'nun dünya genelinde 39 şubesi bulunuyor.

KAYNAK: SABAH