'Nakit kraldır'

HSBC Varlık Dağılımı Küresel Lideri Nerbrand ve ekibi, borcun bol olduğu bir dünyada nakdin kral olduğunu belirtti.

'Nakit kraldır'
'Nakit kraldır'
GİRİŞ 05.03.2016 09:44 GÜNCELLEME 05.03.2016 09:44

Yılın başında piyasalarda görülen kargaşadan sonra küresel hisse senetlerinde kaydedilen toparlanmaya rağmen, HSBC stratejistleri, hisselerde dip seviyelerden alım konusunda uyarıda bulundu. 

'BORÇ BOLSA NAKİT KRAL'

HSBC Varlık Dağılımı Küresel Lideri Fredrik Nerbrand ve ekibinin hazırladığı rapora göre borcun bol olduğu bir dünyada nakit kral. Ekip hazırladığı notunda Ocak ayında yaşanan satış dalgası sonrası piyasaların istikrar kazandığını, bununla birlikte hisse senedi risklerine bazı sınırlı yeni risklerin eklendiğini ifade etti. HSBC stratejistleri risk priminin daha cazip olduğu yüksek getirili ve gelişmekte olan piyasa varlıklarının portföylerde tercih edilmesi gerektiğini ifade ettiler. 

'İYİMSER OLMAK İÇİN NEDEN AZ'

Kurumun bu konuda yaptığı uyarının iki temel gerekçesi bulunuyor. 

Bunlardan bir tanesi şirketlerin finansal sonuçlarında görülen yavaşlama. Kurumun değerlendirmelerine göre hisselerle ilgili iyimser olmak için çok az neden bulunuyor. 

İkinci neden ise hala yüksek olan değerlemeler. Kurum hisse değerlemelerinin bir ölçü de olsa çekici hale geldiğini söylese de hala yüksek seviyelerin kaydedildiğini belirtti.