Oyak Renault normale döndü

İki gündür üretimin kısmen yapıldığı Oyak Renault Fabrikası'nda, bu sabah itibarıyla işleyişin tüm birimlerde normale döndüğü bildirildi.

Oyak Renault normale döndü
Oyak Renault normale döndü
GİRİŞ 02.03.2016 11:31 GÜNCELLEME 02.03.2016 12:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Reuters'a bilgi veren bir şirket yetkilisi, "Üretim sabah 08.00 itibariyle normale döndü" dedi.

Şirket dün üretimin Pazar günü teknik nedenlerle iki gün durdurulduktan sonra kısmen başladığını açıklamış; işçi sendikası ise, çalışanların 10 işçinin işten çıkarılmasını protesto ettiğini ve üretimin başlamadığını belirtmişti. 

Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, dünkü eylemler nedeniyle "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve polise mukavemet" suçlamasıyla 13 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada dün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 9 kişi de yeniden gözaltına alındı.   Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de sosyal medyada metal işçileri adına açılan bir sayfada, işçilerin eylem yapmaları ve iş bırakmaları için provokatif paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla D.G ve Y.D'yi, "suç işlemeye tahrik" suçundan, adreslerinde yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

22 İŞÇİNİN SÖZLEŞMELERİ FESHEDİLMİŞTİ  

Oyak Renault Fabrikası'nda işten çıkarılan arkadaşlarına destek olmak amacıyla dün iş yerinin önünde toplanan Birleşik Metal İş Sendikası üyesi bir grubun Mudanya karayolunu trafiğe kapatmak istemesi üzerine, polis müdahalede bulunmuş, 9 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Fabrikada şirketin işleyişinin kesintiye uğramasında belirleyici rol oynadıkları gerekçesiyle sözleşmeleri feshedilen 10 işçinin ardından, dünkü eylemler nedeniyle haklarından disiplin soruşturması yürütülen 12 kişinin daha işine son verilmiş, böylece fabrikada sözleşmeleri feshedilen işçi sayısı 22'ye yükselmişti.

YORUMLAR 1
  • d.... 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet duruma el koysun müfettiş gondersin.Çalışana destek olsunlar.
    Cevapla