Mercedes Benz, Aksaray'daki fabrikasını büyütüyor

Aksaray'daki Mercedes Benz fabrikasının direktörü H.Lehmann, Belediye Başkanı H.Şahin Yazgı'yı ziyaret etti.

Mercedes Benz, Aksaray'daki fabrikasını büyütüyor
Mercedes Benz, Aksaray'daki fabrikasını büyütüyor
GİRİŞ 04.02.2016 14:23 GÜNCELLEME 04.02.2016 14:23

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Mercedes-Benz Türk A.Ş. Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Prof. Dr. Frank H.Lehmann bir araya geldi.

Mercedes Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Davut Delen ile birlikte Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret eden Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörü Prof. Dr. Frank H.Lehmann, Başkanla karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.

Aksaray'daki fabrika büyüyor

Prof. Dr. Frank H.Lehmann, yapılan görüşmede Başkan Yazgı’yı Aksaray’daki Mercedes- Benz Kamyon Fabrikasına ilave olarak yapılması planlanan Ek binanın temel atma törenine davet etti.

Başkan Yazgı, Mercedes fabrikasının ekonomik ve istihdam açısından Aksaray’a çok büyük katkı sağladığının altını çizerek bu vesileyle yeni ek bina yatırımının da Mercedes Fabrikasına ve Aksaray’a hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

Un fabrikasını gezdiler

Başkan Yazgı, Alman Direktör Prof. Dr. Frank H.Lehmann ile yaptığı görüşme sırasında cumhuriyet ilanından sonra ilk un fabrikası olan Azmi Milli hakkında bilgi verdi. Başkan Yazgı; Sanayi Müzesi haline getirecekleri Azmi Milli Un fabrikasının Alman MİAG firması tarafından yapıldığını belirterek “Alman MİAG firması ile yapılan anlaşma sonucunda 3 ton/gün kapasiteli olarak inşa edilen ve montajı tamamlanan Azmi Milli için gerek fabrikayı işletecek, gerekse şehrin enerji ihtiyacını karşılayacak 216 Kwh kapasiteli hidroelektrik santrali de kurulmuş. Böylece ülkede hidroelektrikle aydınlatılan 2. şehir Aksaray olmuş. 2000'li yıllarda Özelleştirme idaresi kapsamında Aksaray Belediyesi'ne devredilen fabrika, Türkiye'nin çalışır halde olan tek tarihi fabrikası özelliğini de taşıyor” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından Başkan Yazgı, Alman Direktör Prof. Dr. Frank H.Lehmann ile Mercedes Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Davut Delen’e ziyaretlerinin anısı olarak hediyeler verdi.

Prof. Dr. Frank H.Lehmann da Başkan Yazgı’ya bu güzel jestinden dolayı teşekkür etti.